Ξεπουλάνε οι αλυσίδες ηλεκτρικών συσκευών. Το πρόγραμμα επιδότησης κατά 35% για την αντικατάσταση των παλαιάς τεχνολογίας κλιματιστικών συσκευών έχει εκτοξεύσει τις πωλήσεις τους.

Εντός μόλις 17 ημερών από την έναρξη του προγράμματος απόσυρσης πωλήθηκαν 66.570 συσκευές νέας τεχνολογίας Inverter σε όλη την χώρα, εκ των οποίων περίπου το 60%, δηλαδή 39.570, στην Αττική.

‘Οπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Κ. Χατζηδάκης, κατά την επίσκεψη του στο Ελληνικό Κέντρο Ανακύκλωσης, ο προϋπολογισμός του συγκεκριμένου κοινοτικού προγράμματος θα αυξηθεί περαιτέρω, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες περισσότερων καταναλωτών. Σημειώνεται ότι, ενώ αρχικά είχε ανακοινωθεί «πακέτο» 15 εκατ. ευρώ, προ ημερών το πόσο αυξήθηκε στα 20 εκατ. ευρώ, ενώ σταδιακά, όπως εκτιμάται, θα ανέλθει στα 25 εκατ. ευρώ.

Το πρόγραμμα «Αλλάζω Κλιματιστικό» θα διαρκέσει ως τις 9 Δεκεμβρίου φέτος.

Με το Ελληνικό Κέντρο Ανακύκλωσης (ΕΚΑΝ) συνεργάζονται 2.670 καταστήματα, τα οποία συμμετέχουν στο πρόγραμμα του Υπουργείου Ανάπτυξης, έχοντας την ευθύνη της ανακύκλωσης των παλιών συσκευών.

Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Ανάπτυξης, στο διάστημα μεταξύ 10 και 29 Ιουνίου αντικαταστάθηκαν στην Αττική 39.597 παλιά κλιματιστικά, στην περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας 8.439, της Στερεάς Ελλάδας 3.174, του Νοτίου Αιγαίου 949, της Δυτικής Μακεδονίας 258 και στις υπόλοιπες 8 περιφέρειες (Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Βορείου Αιγαίου, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων, Κρήτης και Πελοποννήσου) συνολικά 14.153.