Με αυτό το motto άνοιξε την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου τις πύλες του για το αθηναϊκό κοινό το πολυκατάστημα ψυχαγωγίας Public. To κατάστημα στεγάζεται σε δεσπόζουσα θέση στην πλατεία Συντάγματος, στο ιστορικό Μέγαρο Πάλλη. Στον χώρο του, συνολικού εμβαδού 5.000 τμ, οι επισκέπτες μπορούν να περιπλανηθούν σε μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων πολιτισμού (βιβλία, CD και DVD) καθώς και μια εντυπωσιακή συλλογή με gadgets ψηφιακής τεχνολογίας, συσκευές εικόνας & ήχου, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και περιφερικά, καθώς και υπηρεσίες internet & επικοινωνίας.

Το πιο ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που προσφέρει το νέο κατάστημα στους καταναλωτές που το επισκέπτονται, σύμφωνα με τους υπευθύνους του, είναι, ωστόσο, η μοναδική εμπειρία που προσφέρει μια περιπλάνηση στους πέντε ορόφους του και η μοναδική θέα στη Βουλή των Ελλήνων και την πολύβουη πλατεία Συντάγματος. Η εμπειρία αυτή εμπλουτίζεται, καθώς ο καταναλωτής μπορεί να εξερευνήσει με την άνεσή του τα διαθέσιμα προϊόντα -τα οποία προσφέρονται προς δοκιμή live-, να βρει ταξιδιωτικές υπηρεσίες και προϊόντα, να προμηθευτεί εισιτήρια για κινηματογράφο, θέατρο και συναυλίες, ή απλώς να απολαύσει τον καφέ του στο Publicafe του ισογείου, με θέα στην πλατεία. Επίσης, έχει τη δυνατότητα να σερφάρει δωρεάν στο internet καθισμένος σε ένα από τα καλαίσθητα σαλόνια των ορόφων, να κατεβάσει και να αποθηκεύσει μουσική στα downloading terminals, να παραστεί σε ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, να γνωρίσει από κοντά Ελληνες και ξένους δημιουργούς και να έχει το προνόμιο να δει live γνωστών καλλιτεχνών.

Αξίζει να σημειωθεί η προσεγμένη εργασία μηνών που κατέβαλαν οι αρχιτέκτονες κκ Παναγιώτης Γραμματόπουλος, Χρήστος Πανουσάκης και Βάσω Καμπακιώτη για να ξαναδώσουν στο ιστορικό Μέγαρο Πάλλη -κακόπαθο από τις προηγούμενες χρήσεις του και σχεδόν εγκαταλελειμμένο τα τελευταία χρόνια- την παλαιά του αίγλη και ομορφιά. Η αναμόρφωση αυτή φαίνεται να σεβάστηκε απόλυτα το δημιούργημα του αρχιτέκτονα Αναστάσιου Μεταξά -ένα εξαιρετικό δείγμα εκλεκτικισμού των αρχών του περασμένου αιώνα- ενσωματώνοντας ταυτόχρονα όλες τις υποδομές που απαιτούνται για τη λειτουργία ενός σύγχρονου πολυκαταστήματος. Ο επισκέπτης πραγματικά δεν μπορεί παρά να εκτιμήσει τη μοναδική ατμόσφαιρα που του προσφέρει η αναζήτηση και αγορά προϊόντων πολιτισμού ή ψηφιακής τεχνολογίας σε έναν χώρο, όπου η πολυτέλεια του παρελθόντος συνδυάζεται με τη λειτουργικότητα του σήμερα.

Από τα highlights του καταστήματος ξεχωρίζουν η εντυπωσιακή συλλογή comics που θα βρουν οι λάτρεις του είδους σε ειδικό χώρο του τρίτου ορόφου (συλλογές από 4 γλώσσες υπόσχονται να αναδείξουν το Public σε έναν από τους δημοφιλείς τόπους συνάντησης όσων ασχολούνται με τα comics), αλλά και η ολοκληρωμένη σειρά εκδόσεων τέχνης και λευκωμάτων στον ίδιο όροφο. Οι φίλοι του gaming θα βρουν στον πρώτο όροφο ένα από τα πιο ενημερωμένα τμήματα gaming στην Ελλάδα, ενώ οι μικροί φίλοι του Public μπορούν να παρακολουθήσουν κουκλοθέατρο και αφηγήσεις παραμυθιών, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του τέταρτου ορόφου, στον οποίο έχει την τιμητική του το παιδικό βιβλίο (15.000 τίτλοι) και όλα τα σχετικά προϊόντα (επιτραπέζια παιχνίδια, παιδικά CD και DVD κλπ). Στον ίδιο όροφο, εξάλλου, ο επισκέπτης θα βρει μια εντυπωσιακή γκάμα επιλογών γύρω από τα ταξίδια και αρκετά δημοφιλή hobbies.

Να σημειωθεί ότι η αλυσίδα καταστημάτων Public ξεκίνησε τη δραστηριότητά της από τη Θεσσαλονίκη το 2005, επεκτάθηκε στο Βόλο και την Λευκωσία και τώρα προχώρησε στα εγκαίνια του καταστήματος, που αρκετοί θεωρούν “ναυαρχίδα” της αλυσίδας, στην Αθήνα. Το επόμενο χρονικό διάστημα (2008-2009) οι υπεύθυνοι της αλυσίδας προγραμματίζουν την έναρξη τριών τουλάχιστον νέων καταστημάτων (στο Περιστέρι, στη στοά Χιρς της Θεσσαλονίκης αλλά και στη Βουλγαρία), ενώ το επόμενο 9μηνο αναμένεται η λειτουργία ενός πολλά υποσχόμενου online store.