Η Nespresso εντάσσει στις Boutiques και στο e-shop της το Staramaki, το πρώτο ελληνικό καλαμάκι φτιαγμένο από φυσικό στέλεχος σιταριού. Στηρίζοντας έμπρακτα τις μικρότερες ελληνικές επιχειρήσεις, η Nespresso προσθέτει το Staramaki, ένα καλαμάκι που γεννήθηκε από την αγάπη για τη φύση και τον άνθρωπο.

Η ιδέα για το Staramaki προέκυψε όταν ο Στέφανος Καμπέρης και η ομάδα του ανακάλυψαν ότι στην Ελλάδα καταναλώνονται 1 δισεκατομμύριο πλαστικά καλαμάκια κάθε χρόνο. Η αγάπη τους για τη φύση τους ενέπνευσε να δημιουργήσουν ένα καλαμάκι από φυσικό στέλεχος σιτηρών, ώστε να αντικαταστήσουν τα πλαστικά καλαμάκια μιας χρήσης. Το Staramaki αποτελείται από τον ίδιο τον κορμό του σιταριού, αφού αφαιρεθεί το άνθος που προορίζεται για τροφή, συμβάλλοντας σε έναν κόσμο με λιγότερο πλαστικό. Είναι ένα φυσικό προϊόν που δεν μαλακώνει όταν έρχεται σε επαφή με υγρά και αποσυντίθεται πλήρως σε φυσικές συνθήκες μετά τη χρήση.

Η Nespresso, στο πλαίσιο της παγκόσμιας δέσμευσής της για βιωσιμότητα, στηρίζει πρακτικές αναγεννητικής γεωργίας στις χώρες παραγωγής καφέ. Στην Ελλάδα, η Nespresso Hellas εστιάζει στη στήριξη τοπικών επιχειρήσεων που σέβονται τη φύση. Έτσι, αποφάσισε να συνεργαστεί με την Κοιν.Σ.Επ. Staramaki, η οποία παράγει στο Κιλκίς ένα τοπικό ελληνικό προϊόν με σεβασμό στο περιβάλλον και την τοπική αγροτική οικονομία.

Το Staramaki παράγεται από σιτάρι που καλλιεργείται στο Κιλκίς με γεωργικές πρακτικές που ενισχύουν τη βιοποικιλότητα, μειώνουν τη διάβρωση και βελτιώνουν την ποιότητα του εδάφους της περιοχής. Παράλληλα, στηρίζει την τοπική κοινωνία προσφέροντας εργασιακές ευκαιρίες σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter