Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικά Οινοποιεία ΑΕ ανέλαβε ο Θωμάς Γεωργιάδης, ο οποίος αποτελεί τον οικονομικό διευθυντή και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του σουηδικού Ομίλου real estate, Sterner Stenhus που βρίσκεται πίσω από την εξαγορά της Μπουτάρης Οινοποιεία για λογαριασμό της Ελληνικά Οινοποιεία ΑΕ. Στο διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικά Οινοποιεία ΑΕ εντάχθηκε την Τετάρτη 3 Μαΐου 2023 και η Αλεξία Μπακογιάννη, λαμβάνοντας θέση μέλους.

Ο Θωμάς Γεωργιάδης ασκεί καθήκοντα προέδρου και στην Μπουτάρης Οινοποιεία ΑΕ, όπου διευθύνων σύμβουλος είναι ο Νίκος Σπέντζας. Η Αλεξία Μπακογιάννη αποτελεί από την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023 ενεργό μέλος και στο διοικητικό συμβούλιο της Μπουτάρης Οινοποιεία. Η Μπουτάρης Οινοποιεία ΑΕ έχει αναθέσει τις υπηρεσίες δημοσίων σχέσεων και εταιρικής επικοινωνίας στην εταιρεία AIA Relate, στην οποία η Αλεξία Μπακογιάννη διατελεί πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, με ολιγόμηνες διακοπές, από τον Αύγουστο του 2011.

Τα κοινά μέλη με τη διοίκηση της Μπουτάρης Οινοποιεία
Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνικά Οινοποιεία ΑΕ ιδρύθηκε την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020 ως μονοπρόσωπη ΑΕ με την ονομασία Sterner Stenhus Greece Management και έδρα την Ηλιούπολη Αττικής, πριν μετακινηθεί στα Κουντουριώτικα των Αμπελοκήπων, στην οδό Δορυλαίου 10-12 και κατόπιν, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας 59, στο Κολωνάκι, όπου βρίσκεται η τωρινή της έδρα.

Εκπροσωπείτο μέχρι πρόσφατα από τον σύμβουλο – διαχειριστή Παναγιώτη Μπαρκονίκο, ο οποίος τελικά δεν έλαβε μέρος στο πρώτο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας. Με την ανακήρυξη διοικητικού συμβουλίου, η εταιρεία έπαψε να είναι μονοπρόσωπη και εξάλλου, είχε μετονομαστεί σε Ελληνικά Οινοποιεία ΑΕ τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022. Τα υπόλοιπα μέλη του πρώτου διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικά Οινοποιεία ΑΕ είναι ο Φρανκ Ροσίν, ως αντιπρόεδρος και ο Καρλ – Μίκαελ Μπέργκενταλ, ως απλό μέλος.

Ο Φρανκ Ροσίν ασκεί καθήκοντα μη εκτελεστικού αντιπροέδρου και στην εταιρεία Μπουτάρης Οινοποιεία ΑΕ, όπου απλό μέλος είναι και ο Ιωάννης Βογιατζής. Ο πατέρας του τελευταίου, Χαρίσης Βογιατζής, απεβίωσε φέτος τον Μάρτιο, σε ηλικία 93 ετών.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter