Η εταιρεία Προώθηση Προϊόντων & Καινοτομίας Award Greece Μον. ΕΠΕ, σε συνεργασία με την εταιρεία BOUSSIAS, φέρνουν για πρώτη χρονιά στην Ελλάδα τον διεθνή διαγωνισμό «Προϊόν της Χρονιάς», που σημειώνει ιδιαίτερη επιτυχία σε περισσότερες από 17 χώρες. Το «Προϊόν της Χρονιάς» επιβραβεύει τα καινοτόμα προϊόντα ευρείας κατανάλωσης.

Η ανάδειξη των νικητών θα γίνει μέσω έρευνας, η οποία θα διεξαχθεί πανελλαδικά από μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ερευνών και θα στηρίζεται στις απαντήσεις 3.000 καταναλωτών. Τα προϊόντα που θα λάβουν τον τίτλο «Προϊόν της Χρονιάς» σε κάθε κατηγορία έχουν το δικαίωμα χρήσης του λογοτύπου «Αναδείχθηκε Προϊόν της Χρονιάς» για έναν χρόνο σε όλη την επικοινωνιακή τους καμπάνια, καθώς και στις συσκευασίες τους.

Η χρήση του λογότυπου έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλει καταλυτικά σε μία σειρά από οφέλη τα οποία συμπεριλαμβάνουν: αύξηση των πωλήσεων από 13%-40% (πηγή: IRI UK) ανάλογα με την κατηγορία του προϊόντος, καθώς και αύξηση του ποσοστού επιτυχίας ενός λανσαρίσματος. Επιπλέον, προσφέρει σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, καθώς τα προϊόντα που φέρουν τον λογότυπο διαφοροποιούνται από τα ανταγωνιστικά και προτρέπουν τον καταναλωτή να τα επιλέξει ευκολότερα.

Αποκλειστικός χορηγός επικοινωνίας -στον τομέα των κλαδικών εντύπων για το λιανεμπόριο- έχει το «σελφ σέρβις». Η βράβευση των νικητών θα γίνει στα τέλη Ιανουαρίου 2009. Η προθεσμία υποβολής συμμετοχών είναι μέχρι τις 13 Ιουνίου 2008 (πληροφορίες: κα Νατάσα Νάκη, marketing manager τηλ: 210 6614 240, nnaki@productoftheyear.gr, website: www.productoftheyear.gr).