Το πρώτο περίπτερο-πρακτορείο που προέκυψε από τη συνεργασία των δύο εταιρειών διανομής «Άργος» και «Ευρώπη» στήθηκε τελικά στην πλατεία Κλαυθμώνος. Μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους οι εκδότες ευελπιστούν ότι θα έχουν στήσει άλλα τέσσερα στο κέντρο της Αθήνας (Ομόνοια, Σύνταγμα, Κάνιγγος και Πλατεία Κοτζιά).

Το πρώτο περίπτερο-πρακτορείο που προέκυψε από τη συνεργασία των δύο εταιρειών διανομής “Άργος” και “Ευρώπη” στήθηκε τελικά στην πλατεία Κλαυθμώνος. Μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους οι εκδότες ευελπιστούν ότι θα έχουν στήσει άλλα τέσσερα στο κέντρο της Αθήνας (Ομόνοια, Σύνταγμα, Κάνιγγος και Πλατεία Κοτζιά).

Ο υπαίθριος πάγκος απέκτησε ξαφνικά ντουβάρια… Πρόκειται ωστόσο για μία μοντέρνα κατασκευή, με έντονο φωτισμό, μεγάλες γυάλινες επιφάνειες και ειδικά διαμορφωμένους χώρους-θήκες για κάθε έντυπο. Το εσωτερικό του, αν μη τι άλλο, θυμίζει βιβλιοπωλείο.

Ο Θοδωρής Αλεξόπουλος είναι ο πρώτος ιδιοκτήτης στα “περίπτερα των εκδοτών”. Τα συμπεράσματά του από τις πρώτες εβδομάδες δουλειάς στο νέο χώρο περιλαμβάνουν και θετικές και αρνητικές παρατηρήσεις: “Υπάρχει η απαραίτητη λειτουργικότητα που ο γνωστός πάγκος δεν μπορούσε να έχει. Ο πελάτης έχει τώρα τη δυνατότητα να αναζητήσει το περιοδικό που θέλει χωρίς να μας τα ζητάει όπως γινόταν παλιά. Υπάρχει μια τάξη στα έντυπα, αφού τα περισσότερα (πληρότητα 90%) έχουν τη δική τους μόνιμη θέση στα ράφια. Σαν κατασκευή είναι άψογη. Έχουμε τη δυνατότητα να κινούμαστε εύκολα και γρήγορα στο εσωτερικό, υπάρχει πολύ φως και με λίγα λόγια είναι ένα κανονικό μαγαζί με συνθήκες εργασίας περισσότερο ανθρώπινες”.

Σε καμιά περίπτωση αυτό το μικρό πρακτορείο Τύπου δεν είναι τέλειο. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτές οι ατέλειες ίσως αναγκάσουν τους εκδότες να καταλήξουν σε μια νέα κατασκευή (περισσότερο συμπληρωματική). Άλλωστε, το πρακτορείο στην πλατεία Κλαυθμώνος λειτούργησε ως πυξίδα για τα υπόλοιπα που θέλουν να κατασκευάσουν οι δύο εταιρείες.

Οι αρνητικές παρατηρήσεις που επεσήμανε ο κ. Θοδωρής Αλεξόπουλος στο “ΜΑΓΑΖΙ ΜΑΣ” είναι ήδη γνωστές και στους εμπνευστές αυτής της ιδέας.

“Ακριβώς δίπλα – λέει ο κ. Αλεξόπουλος – βρίσκεται η στάση του λεωφορείου. Αρκετοί κατάφεραν να αφαιρέσουν περιοδικά χωρίς να το καταλάβω, αφού η οπτική επαφή από τον εσωτερικό χώρο είναι περιορισμένη. Έτσι δεν ανοίγω πλέον το πλαϊνό μέρος του μαγαζιού (αυτό που βλέπει προς τη στάση του λεωφορείου).

Ένα άλλο αρνητικό στοιχείο, που όμως δεν έχει σχέση με την κατασκευή, είναι το ωράριο. Είμαστε ανοικτά από τις 6:30 το πρωί ως τις 9:00 το βράδυ. Οι ώρες είναι πάρα πολλές. Παράλληλα για εμάς δεν υπάρχει πενθήμερο αφού είμαστε ανοικτά και το Σάββατο για να πουλήσουμε τα κυριακάτικα έντυπα”.