«Χάρη στο σνακ μας “το Δαγκωτό” η εταιρεία κατάφερε μέσα σε μόλις 12 μήνες να πλησιάσει κατά 3,8% πραγματική ανάπτυξη της αξίας της κατηγορίας», ανέφερε ο Θανάσης Τσαρκαδάνος, διευθυντής πωλήσεων της εταιρείας Το Μάννα Τσατσαρωνάκης, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Αναφορικά, το Δαγκωτό είναι διαθέσιμο σε τέσσερις γεύσεις και, σύμφωνα με την εταιρεία, αποτελεί ένα αρκετά υγιεινό σνακ το οποίο συνδυάζει «υγεία και γεύση μαζί».

Ο κ. Τσαρκαδάνος σημείωσε ότι η τριετία της έξαρσης της πανδημίας μπορεί να έφερε αρκετά αρνητικά μεν, έστρεψε τους καταναλωτές προς την προστασία της υγείας κι της διατροφής του δε, δίνοντας αρκετά μεγάλη αναγνώριση στην κατηγορία των παξιμαδιών (+18,2% ανάπτυξη) συγκεκριμένα στο Μάννα Τσατσαρωνάκης (+20,3% ανάπτυξη) ως leader της αγοράς.

Ο χαρακτηρισμός «leader» της ελληνικής αγοράς του παξιμαδιού, δεν είναι τυχαίος: κατέχει μέχρι στιγμής μερίδιο αγοράς 38% συνολικά στα παξιμάδια, με ακόμα μεγαλύτερα ποσοστά στις υποκατηγορίες των παξιμαδιών λαδιού και των παξιμαδιών χωρίς αλάτι, όπου το μερίδιό της φτάνει το 46%.

Υπενθυμίζουμε ότι η εταιρεία Μάννα Τσατσαρωνάκης διαθέτει συνολικά τέσσερις μονάδες παραγωγής οι οποίες βοηθούν στην παραγωγή 80 κωδικών προϊόντων, με δύο κέντρα διανομής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Επιπλέον διαθέτει μια ευρεία γκάμα προϊόντων για το οργανωμένο λιανεμπόριο αλλά και για τον κλάδο της εστίασης.

Αναδιοργάνωση με βάση το πρώην εργοστάσιο της Κατσέλης στις Αχαρνές
Ως γνωστόν, η εταιρεία έχει αποκτήσει το πρώην εργοστάσιο της αρτοβιομηχανίας Κατσέλης στις Αχαρνές, έκτασης 23.000 τετραγωνικών μέτρων, και μετά από το… εθνικό πρόβλημα της καθυστέρησης απονομής δικαιοσύνης με το οποίο ήρθε αντιμέτωπη, είναι πλέον έτοιμη για μία αναδιοργάνωση, η οποία θα περιλαμβάνει επέκταση σε νέα προϊόντα προερχόμενα από οριζόντια – επίπεδη παραγωγή σε «τούνελ ψησίματος». Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η διοίκηση της εταιρείας, σχεδιάζεται ένα πλούσιο χαρτοφυλάκιο προϊόντων με βάση το αλεύρι, σε διαφορετικές κατηγορίες.

«Δημιουργούμε, λοιπόν, το δικό μας “μεταφορικό ισοδύναμο” με παραγωγικό κέντρο και στην Αθήνα. Ταυτόχρονα, στο ίδιο κτίριο εκσυγχρονίζουμε την εφοδιαστική δομή και τις διοικητικές υπηρεσίες», ανέφερε ακόμα η εταιρεία. Παράλληλα, συνεχίζεται αδιάλειπτα η λειτουργία των παραγωγικών της εγκαταστάσεων στον Πλάτανο, ενώ ταυτόχρονα η δεύτερη παραγωγική μονάδα της εταιρείας στην Κρήτη, στο Βαρύπετρο Χανίων, έχει αρχίσει και αυτή να προσφέρει αποδοτικότερη ανταπόκριση στις παραγγελίες.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter