Το καταναλωτικό κοινό της βρετανικής πρωτεύουσας υποδέχθηκε πρόσφατα το Ruby’s Vegan. Σε μια εποχή έντονης διαμάχης για την κατοχύρωση των όρων που δηλώνουν πως προϊόντα που μοιάζουν με γνωστά προϊόντα κρέατος, όπως burger, λουκάνικα, μπέικον κλπ, δεν περιέχουν κρέας, παρά μόνο φυτικά συστατικά, εγκαινιάστηκε την 1η Νοεμβρίου, συμπίπτοντας με την Παγκόσμια Ημέρα Vegan, το πρώτο vegan «κρεοπωλείο» στη χώρα. Στο κατάστημα διατίθενται μόνο προϊόντα που ανήκουν κλασικά στη γκάμα ενός κρεοπωλείου, με 100% φυτικά συστατικά. Το Ruby’s Vegan διαθέτει plant-based καπνιστό χοιρινό, παϊδάκια, σαλάτα σολωμού, μπέργκερ, πατέ κοτόπουλου, λουκάνικα κ.ά.

Στο πλαίσιο δε των επερχόμενων εορτών των Χριστουγέννων, οι πελάτες μπορούν να προμηθευτούν ήδη ψημένη vegan γαλοπούλα, όπως και σπιτικές vegan ομελέτες, ενώ για τους κατοίκους περιοχών εκτός Λονδίνου, υπάρχει διαθέσιμη υπηρεσία delivery.

Η τάση για φυτικά προϊόντα θεωρείται από τις πλέον ανερχόμενες στον καιρό της πανδημίας, που έχει ευαισθητοποιήσει το κοινό σε θέματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας, και ειδικότερα τη λειτουργία των σφαγείων, ιδιαίτερα μετά και τα κρούσματα μολύνσεων από τον ιό Covid-19 σε αντίστοιχες εγκαταστάσεις. Η τάση καταγράφεται και σε πρόσφατες έρευνες σε Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ και Χονγκ Κονγκ , με αύξηση του ενδιαφέροντος των πολιτών για τη vegan διατροφή, αλλά και της πρόθεσης σημαντικής μερίδας τους να μειώσουν την κατανάλωση κρέατος, μετά την εκδήλωση της πανδημίας.