Στόχος της συμμετοχής του Κυπριακού Εμπορικού Κέντρου Αθηνών στην έκθεση ήταν  η προβολή της Κύπρου στους τομείς του εμπορίου, των υπηρεσιών και του τουρισμού, καθώς και η επικοινωνία των επιχειρηματιών της  Κεντρικής Ελλάδας με επιχειρηματίες της Κύπρου. Επίσης, σκοπός του πληροφοριακού περιπτέρου του Κυπριακού Εμπορικού Κέντρου ήταν η ενημέρωση του Ελληνα επιχειρηματία αλλά και του καταναλωτή για τις δυνατότητες της κυπριακής παραγωγής και εξαγωγής ποιοτικών καταναλωτικών προϊόντων.

Στην έκθεση προβλήθηκαν τα παραδοσιακά κυπριακά προϊόντα, όπως το τυρί χαλούμι, η κουμανδαρία, η ζιβανία, καθώς και οι δυνατότητες που παρέχει το νησί για τουρισμό. Για τον σκοπό αυτόν διανεμήθηκε σχετικό ενημερωτικό υλικό προς τους ενδιαφερόμενους επισκέπτες του κυπριακού περιπτέρου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης τελέσθηκαν την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2007 από τον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Γεώργιο Βλάχο και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καρδίτσας κ. Κ. Ψημμένο, οι οποίοι στη συνέχεια πραγματοποίησαν επισκέψεις σε όλα τα περίπτερα.

Την έκθεση επισκέφθηκαν βουλευτές του νομού Καρδίτσας, ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς και άλλοι κρατικοί φορείς και μεγάλος αριθμός επισκεπτών.