Η Robomart ανακοίνωσε πρόσφατα πως προχωρά σε πιλοτική εφαρμογή του κινούμενου καταστήματος με είδη παντοπωλείου, που μπορεί να ανταποκριθεί στην κλήση καταναλωτών και να βρεθεί στο σημείο που επιθυμούν σε λιγότερο από 10’, χρησιμοποιώντας τη σχετική εφαρμογή. Τα τελευταία δύο χρόνια η εταιρεία προχώρησε σε συνεργασίες με μεγάλες επιχειρήσεις λιανικής, συμπεριλαμβανομένης της υλοποίησης το 2019 προγράμματος παραδόσεων της αλυσίδας Stop & Shop στη Βοστώνη , που ανήκει στην Ahold Delhaize, αλλά και ενός κινητού φαρμακείου, που λάνσαρε πρόσφατα πιλοτικά στο Δυτικό Χόλυγουντ. Το Grocery Robomart θα προσφέρει στους πελάτες μια ποικιλία από φρέσκα προϊόντα και γαλακτοκομικά. Το όχημα διαθέτει χώρο για 500 συσκευασίες 50 ειδών καθημερινής χρήσης, συμπεριλαμβανομένων προϊόντων OTC, καλλυντικών, ειδών προσωπικής υγιεινής, οικιακής χρήσης, κλπ. Μόλις φθάσει το Robomart, ο πελάτης χρησιμοποιεί την ηλεκτρονική συσκευή του για να πραγματοποιήσει την αγορά και να πληρώσει, αξιοποιώντας το checkout-free σύστημα, που αξιοποιεί την τεχνολογία RFID. Για την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πελατών, χρησιμοποιούνται υπερ-τοπικοί σταθμοί αναπλήρωσης προϊόντων.

Παρά το γεγονός ότι τα αυτοκίνητα της Robomart κινούνται με οδηγό, στόχος της εταιρείας είναι να προσθέσει και αυτοκινούμενα οχήματα στον στόλο της.
Το σύστημα της Robomart είναι προς το παρόν μοναδικό, παρόλο που έχουν ήδη ανακοινωθεί αντίστοιχα προγράμματα αυτοματοποίησης των παραγγελιών από μεγάλες αλυσίδες, σε όλο τον κόσμο. Αρκετοί λιανέμποροι επίσης δοκιμάζουν τη χρήση ρομπότ για παραδόσεις, κυρίως για αγορές μικρού καλαθιού (λίγων κωδικών), όπως η Co-op στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Amazon στις ΗΠΑ και η Woowa Brothers Corp, στη Νότια Κορέα.