Χαμένο στο… λαβύρινθο που έχει δημιουργήσει η προ ετών πτώχευση της Karouzos Development είναι ένα κατάστημα της ΑΒ Βασιλόπουλος στη Γλυφάδα που μίσθωνε η αλυσίδα από την πτωχευμένη εταιρεία, καθώς η Karouzos παραμένει «ακέφαλη», με αποτέλεσμα να μην μπορούν να οριστικοποιηθούν συμφωνίες και αποφάσεις που αφορούν στο κατάστημα.
Η «περιπέτεια» του καταστήματος της ΑΒ στη γωνία των οδών Γούναρη και Προφήτου Ηλία στη Γλυφάδα ξεκίνησε ουσιαστικά τον Ιανουάριο του 2016, όταν η θητεία του διοικητικού συμβουλίου της Karouzos έληξε, χωρίς να εκλεγεί νέο ΔΣ, με αποτέλεσμα να υπάρξει κενό διοίκησης. Πρακτικά αυτό σήμαινε ότι δεν μπορούσε να ληφθεί καμία απόφαση από τη διοίκηση της εταιρείας για κανένα θέμα, συμπεριλαμβανομένης της παροχής έγγραφης συναίνεσης για τη λήψη άδειας μικρής κλίμακας εργασιών στο κατάστημα της ΑΒ, για εσωτερική διαρρύθμιση και τροποποίηση στις εξωτερικές όψεις του καταστήματος.

Άφαντοι οι μέτοχοι
Μετά από διαδικασία που κίνησε η Τράπεζα Πειραιώς, υπό την ιδιότητα της πιστώτριας της Karouzos, ζήτησε και πέτυχε τον διορισμό προσωρινής διοίκησης στην πτωχευμένη εταιρεία. Ωστόσο, στα μέσα του 2019 η προσωρινή διοίκηση παραιτήθηκε, καθώς παρότι είχε προαναγγείλει τη διενέργεια έκτακτης γενικής συνέλευσης για την εκλογή νέου ΔΣ, κανένας μέτοχος δεν προσήλθε σε αυτήν, ενώ η προσωρινή διοίκηση δεν είχε την εξουσία να συγκαλέσει επαναληπτική γενική συνέλευση. Έτσι, η εταιρεία έμεινε πάλι «ακέφαλη».

Τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους ζητήθηκε από την Intrum Hellas, στην οποία είχαν εν τω μεταξύ διαβιβαστεί η απαιτήσεις της τράπεζας, ο διορισμός εκ νέου προσωρινής διοίκησης, με το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών να ορίζει μεν προσωρινή διοίκηση, αλλά με διαφορετική σύνθεση από αυτήν που επιθυμούσε η Intrum Hellas. Ωστόσο, σε δεύτερο βαθμό το Μονομελές Εφετείο Αθηνών έκρινε πριν από λίγους μήνες πως η απόφαση αυτή ήταν εσφαλμένη και διόρισε για χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών την προηγούμενη προσωρινή διοίκηση, με την εντολή να διενεργήσει όλες τις αναγκαίες πράξεις διαχείρισης, διοίκησης και εκπροσώπησης της Karouzos, μεταξύ των οποίων η διενέργεια των απαραίτητων ενεργειών για τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών για την εκλογή νέου ΔΣ, καθώς και την παροχή έγγραφης συναίνεσης για τις εργασίες στο κατάστημα της ΑΒ.

Όμως η… ιστορία επαναλήφθηκε: η προσωρινή διοίκηση της εταιρείας συγκάλεσε έκτακτη γενική συνέλευση τον περασμένο Ιανουάριο, στην οποία δεν προσήλθε κανένας μέτοχος, με αποτέλεσμα τα μέλη της προσωρινής διοίκησης να παραιτηθούν και η Karouzos να μείνει για μία ακόμα φορά ακέφαλη. Δεν είναι σαφές αν η προσωρινή διοίκηση πρόλαβε να δώσει την έγκρισή της για τις εργασίες στο κατάστημα της ΑΒ.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter