Ξεκίνησε τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024 η διανομή των προϊόντων της Φάρμας Κουκάκη στο οργανωμένο λιανεμπόριο και την παραδοσιακή λιανική στην Αχαΐα, μέσω της Πρώτη Διανομή ΙΚΕ, όπως πληροφορήθηκε το FOODReporter. Η εταιρεία, με εμπειρία και εξειδίκευση στο γάλα, ήρθε σε συμφωνία με την Πρώτη Διανομή ΙΚΕ, για τη διανομή και των 64 κωδικών της σε όλα τα συνεργαζόμενα σημεία της αχαϊκής εταιρείας, με τη μέθοδο EX-Van, που είναι η περισσότερο ενδεδειγμένη και αποδοτική για ευαίσθητα και κοντόληκτα προϊόντα, όπως το γάλα, τα παράγωγά του και οι φρέσκοι χυμοί. Είναι η πρώτη φορά που η Φάρμα Κουκάκης καταλήγει σε τέτοιου τύπου συνεργασία στην Πελοπόννησο, καθώς η περσινή απόπειρα αφορούσε επαγγελματίες διανομείς-πωλητές μέσω παραγγελιοληψίας.

Η Φάρμα Κουκάκη γίνεται η πρώτη εξωτερική συνεργάτιδα εταιρεία της Πρώτη Διανομή ΙΚΕ, εκτός από τη μόνιμη και σταθερή συνεργασία της τελευταίας με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Αγελαδοτρόφων Περιφέρειας Πατρών. Για τη διανομή των προϊόντων της Φάρμας Κουκάκη, χρησιμοποιείται ο στόλος φορτηγών της Πρώτη Διανομή ΙΚΕ κι ακόμη, δύο επιπλέον φορτηγά που μπήκαν ήδη από την προηγούμενη Δευτέρα σε δρομολόγια και θα εξυπηρετούν αποκλειστικά το κωδικολόγιο 64 κωδικών της γαλακτοβιομηχανίας από το Κιλκίς. Σημειώνεται ότι η Πρώτη Διανομή ΙΚΕ μέχρι πρότινος διένειμε μόνο τους οκτώ κωδικούς φρέσκου γάλακτος Το Πρώτο, σε διάφορες γεύσεις, μαζί και το παραδοσιακό αγελαδινό γιαούρτι. Εξάλλου, οι πωλήσεις στην Αχαΐα αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος επώνυμων πωλήσεων της εταιρείας σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Έρχεται και επώνυμο γάλα μακράς διάρκειας
Αξίζει να σημειωθεί ότι η επικείμενη συνεργασία με καταστήματα της Σκλαβενίτης στη δυτική Αττική και στα δυτικά προάστια της Αθήνας, για την οποία τα δύο μέρη βρέθηκαν σε αλλεπάλληλες συζητήσεις στις αρχές του 2023, δεν τελεσφόρησε εξαιτίας του κοντόληκτου χαρακτήρα του φρέσκου γάλακτος, που θα είχε ως αποτέλεσμα μεγάλη ποσότητα επιστροφών. Ωστόσο, η Πρώτη Διανομή ΙΚΕ, όπως έμαθε το FOODReporter, επανενεργοποιεί την επαφή μέσα στον Ιούνιο, με αφορμή το λανσάρισμα του νέου προϊόντος γάλακτος μακράς διαρκείας Το Πρώτο με διάρκεια είκοσι ημερών. Ακόμη, από τις 30 Ιουνίου και έπειτα, η εταιρεία θα λανσάρει και ειδικό -επώνυμο- γάλα barista για τα σημεία Ho.Re.Ca. και ειδικά για την καφεστίαση, το οποίο θα διανέμεται από το δίκτυο της Πρώτης Διανομής ΙΚΕ, αρχικά σε αντίστοιχα σημεία εντός Αχαΐας. «Μετά τα αντίστοιχα προϊόντα Nounou, ΜΕΒΓΑΛ, Δέλτα, γινόμαστε μόλις ο τέταρτος “παίκτης” στη συγκεκριμένη, πολύ εξειδικευμένη αγορά γάλακτος για την ταχυεστίαση και καφεστίαση και διατηρούμε μεγάλες φιλοδοξίες για το συγκεκριμένο εγχείρημα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εμπορικός διευθυντής της Πρώτη Διανομή ΙΚΕ, Βασίλης Μούτσιος, μιλώντας στο FOODReporter.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter