Την «καυτή πατάτα» των ανατιμήσεων στο λιανεμπόριο και ειδικά, του επίμονου πληθωρισμού τροφίμων ανέλαβε από την Παρασκευή ο νέος υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος επανήλθε στην κυβέρνηση.

Η αγορά αναμένει τις πρώτες κινήσεις του νέου υπουργού: Κατά πόσον θα κινηθεί δυναμικά προς την εφαρμογή μειωμένων τιμοκαταλόγων προμηθευτών προς λιανέμπορους και στα τρόφιμα, μέσω του νέου τρόπου τιμολόγησης.

Αίνιγμα αποτελεί αν θα υπάρξουν νέα οριζόντια μέτρα μείωσης τιμής, όπως η Μόνιμη Μείωση Τιμής στο ράφι ή το Καλάθι του Νοικοκυριού.

Πάντως, ο πρωθυπουργός πραγματοποίησε ανασχηματισμό, παραδεχόμενος ότι επιβάλλεται να κινηθεί γρηγορότερα. Ο νέος υπουργός, με την ανακοίνωση του ονόματός του, αναφέρθηκε στο έργο που έχει κατά νου από το πόστο που λαμβάνει: «Συντονίζοντας τη δράση των υπηρεσιών και τη συνεργασία με το καταναλωτικό κίνημα, τους πολίτες και την υγιή επιχειρηματικότητα, θα δώσουμε τη μάχη για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας και την αποκλιμάκωση των τιμών. Ταυτόχρονα, θα ενισχύσουμε την προώθηση των απαραίτητων πολιτικών για το εμπόριο, τη βιομηχανία, την έρευνα, την καινοτομία και την προσέλκυση επενδύσεων, με στόχο τη συμβολή στη βιώσιμη ανάπτυξη, σύμφωνα με το νέο αναπτυξιακό μοντέλο που δημιουργούμε στην πατρίδα μας».


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter