Δεν πρόλαβε καλά καλά να στεγνώσει το μελάνι από τις υπογραφές που έπεσαν στο deal με την Chipita και την Mondelez International και ο δαιμόνιος επιχειρηματίας Σπύρος Θεοδωρόπουλος ξαναχτύπησε με νέα επένδυση στην εγχώρια αγορά. Αυτή τη φορά μάλιστα ένωσε τις δυνάμεις του με έναν ακόμη συνήθη ύποπτο στον χορό των επενδύσεων στην ελληνική επιχειρηματική σκηνή, το επενδυτικό κεφάλαιο EOS Capital Partners του Απόστολου Ταμβακάκη και οι οποίοι αποφάσισαν να επενδύσουν στην θεσσαλική βιομηχανία Ελληνικοί Χυμοί. Μέσα από τη συγκεκριμένη κίνηση, Σπύρος Θεοδωρόπουλος και EOS Capital Partners αναμένεται να συμμετέχουν από κοινού στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, η οποία εδρεύει στην Λάρισα και μετρά περίπου 20 χρόνια παρουσίας στην εγχώρια αγορά χυμών, έχοντας στο χαρτοφυλάκιό της ετικέτες όπως Viva, Belo και Viva Slim. Αν και οι δύο πλευρές στην ανακοίνωσή τους δεν θέλησαν να αποκαλύψουν περισσότερες λεπτομέρειες, ωστόσο πληροφορίες κάνουν λόγο για απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου στους Ελληνικούς Χυμούς.

Στα 22,6 εκατ. ευρώ ο τζίρος του 2020
Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις, οι Ελληνικοί Χυμοί είδαν το 2020 τις πωλήσεις τους να υποχωρούν κατά 12% και να διαμορφώνονται στα 22,629 εκατ. ευρώ έναντι 25,751 εκατ. ευρώ το 2019 καθώς επηρεάστηκαν αρνητικά από τις ιδιαίτερες συνθήκες που έφερε η παγκόσμια υγειονομική κρίση. Παρά την πτώση στον τζίρο, κατάφερε να διατηρήσει την κερδοφορία της σε υψηλά επίπεδα με τα καθαρά κέρδη να φτάνουν στα 3,206 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας ελαφριά υποχώρηση έναντι 3,912 εκατ. ευρώ που είχαν ανέλθει το 2019.

Η επένδυση στους Ελληνικούς Χυμούς έρχεται να προστεθεί στον κατάλογο των δραστηριοτήτων του Σπύρου Θεοδωρόπουλου, ο οποίος περιλαμβάνει την αλλαντοβιομηχανία Νίκας, την επιχείρηση υδροπονικής καλλιέργειας Wonderplant και την βορειοελλαδίτικη γαλακτοβιομηχανία Μεβγάλ. Ιδιαίτερα δραστήριο ωστόσο είναι και το EOS Capital Partners το οποίο μεταξύ άλλων έχει επενδύσει στην Μινέρβα Ελαιουργική, στην εταιρεία εμφιαλωμένου νερού και κατεψυγμένων φρούτων και λαχανικών Agrifreda και στην Eurocatering.