Συμμετοχή στην έκθεση Sthlm Food & Wine, η οποία θα διεξαχθεί στη Στοκχόλμη της Σουηδίας μεταξύ 8 και 10 Νοεμβρίου 2024, εξασφάλισε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Στόχος της συγκεκριμένης συμφωνίας είναι να παρουσιαστούν τρόφιμα και ποτά από ντόπιους παραγωγούς.

Για το κλείσιμο της συμφωνίας, πραγματοποιήθηκε διήμερη συνάντηση στις 2 και 3 Ιουνίου 2024 στην Καβάλα, παρόντων οκτώ εκπροσώπων σουηδικών επιχειρήσεων στον τομέα της εισαγωγής τροφίμων και μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ. Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Ταξίδι στην Ελλάδα – Επαγγελματική Αποστολή στην Καβάλα». Πραγματοποιήθηκαν B2B συναντήσεις με 30 εκπρόσωπους επιχειρήσεων, που έχουν την έδρα τους στην οικεία περιφέρεια, παρόντος και του αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αργύρη Πατακάκη. Η πρώτη ημέρα της συνάντησης περιελάμβανε γευσιγνωσία προϊόντων από τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις με διαδικασία βαθμολόγησης γεύσεων και η δεύτερη ημέρα τις Β2Β συναντήσεις των επιχειρηματιών με παραγωγούς.

Από τη συνάντηση καρποφόρησαν τέσσερις συμφωνίες συνεργασίας με εταιρείες εμπορίας και διακίνησης τροφίμων. Αναμένονται και νέες πρωτοβουλίες εξωστρέφειας από την Περιφέρεια, ώστε να συμβάλουν ενεργά στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Η πρωτοβουλία χρηματοδοτήθηκε από την ίδια την Περιφέρεια.
«Η εξωστρέφεια είναι προτεραιότητα για τη διοίκηση Τοψίδη και σχεδιάζουμε πολλές πρωτοβουλίες για να μεγιστοποιήσουμε τις εξαγωγές μας. Οι Β2Β συναντήσεις με στελέχη της αγοράς τροφίμων της Σουηδίας, φέρνει τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας, με τα υψηλής ποιότητας προϊόντα τους, κοντά στις χώρες της βόρειας Ευρώπης, για να τα γνωρίσουν και να τα αναζητούν οι καταναλωτές στα ράφια των σουπερ μάρκετ», συνόψισε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θεόδωρος Μαρκόπουλος.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter