Το άνοιγμα στην πολύ ανταγωνιστική αγορά οργανωμένου λιανεμπορίου της Χίου ολοκληρώνει η Market IN, με την απόκτηση και των εννέα καταστημάτων της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Χαρά. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη τοπική αλυσίδα σούπερ μάρκετ στο νησί. Η αλυσίδα Market IN απέκτησε και το management των καταστημάτων και πλήρη δικαιώματα διαχείρισης, αλλά ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν θα συνεχίζει να τα λειτουργεί με την ονομασία Χαρά ή θα προβεί σε πλήρη ανανέωση και αναμόρφωση, με ταμπέλες και εξωτερική επένδυση κάτω από το δικό της λογότυπο και τις δικές της εμπορικές πρακτικές εσωτερικά. Τα τέσσερα σούπερ μάρκετ Χαρά βρίσκονται μέσα στην πόλη της Χίου και τα υπόλοιπα πέντε σε μεγάλα χωριά του νησιού: Καρδάμυλα, Βροντάδο, Αρμόλια, Νένητα και Καλλιμασιά.

Επικράτησε η Market IN μεταξύ πολλών υποψηφίων
Ο 64χρονος Πέτρος Γιανούμης και ο 70χρονος αδερφός του, Νίκος Γιανούμης, από κοινού συνιδιοκτήτες με ποσοστό 50% στην αλυσίδα Χαρά αποχωρούν λόγω συνταξιοδότησης και αυτό ήταν γνωστό κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα στην αγορά του λιανεμπορίου στο νησί. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν πολλοί άλλοι ενδιαφερόμενοι για τα εννέα σούπερ μάρκετ Χαρά με την αφορμή της επικείμενης αποχώρησης του κ. Γιανούμη από το χώρο του λιανεμπορίου, αλλά η πηγή του FOODReporter δεν θέλησε να τους κατονομάσει. Τελικά, υπερίσχυσε η αλυσίδα Market IN, η οποία είναι και εκείνη που έφτασε στην τελική συμφωνία «με την ίδια αγάπη για το νησί της Χίου, με τον ίδιο σεβασμό προς το προσωπικό και τους πελάτες αλλά και την ίδια ειλικρίνεια».

Ενισχύει την περιορισμένη παρουσία της στη νησιωτική Ελλάδα
Η αλυσίδα Market IN πατά γερά πια το πόδι της σε μια άκρως ανταγωνιστική νησιωτική αγορά, όπως είναι εκείνη της Χίου ως προς το οργανωμένο λιανεμπόριο, καθώς ήδη υπάρχουν στο νησί καταστήματα Μασούτης, Lidl, My Market, ΑΒ Βασιλόπουλος, αλλά και Σκλαβενίτης, με τη μορφή του franchise. Η Χίος άλλωστε ακολουθεί το πεδίο ανταγωνισμού των οργανωμένων μεγάλων «παικτών» του ελληνικού λιανεμπορίου, που έχει ξεκάθαρα πλέον περάσει στα ελληνικά νησιά, υπό τις υψηλές προσδοκίες του τουριστικού κύματος του φετινού καλοκαιριού.

Σημειώνεται ότι μέχρι τώρα η παρουσία της Market IN στη νησιωτική Ελλάδα είναι περιορισμένη, καθώς διαθέτει μόνο τέσσερα καταστήματα στη Λευκάδα, άλλα δύο στην Πάρο και ένα στην Άνδρο, ενώ με την κίνηση αυτή αποκτά για πρώτη φορά έρεισμα στην περιοχή του Βορειοανατολικού Αιγαίου.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter