Στην αρχή ήταν το Kitchen Lab της Γλυφάδας, όπου τα φώτα έσβησαν μέσα στο Δεκέμβριο του 2022. Μετά το Πάσχα και τη βάφτιση της κόρης του Άκη Πετρετζίκη, Ακυλίνας, το Σάββατο 6 Μαΐου 2023, φτάσαμε την επόμενη κιόλας εβδομάδα στο κλείσιμο των καταστημάτων Kitchen Lab και Burger AP στην πλατεία Αγίου Ιωάννου της Αγίας Παρασκευής. Νωρίτερα είχε κλείσει και το κατάστημα Kitchen Lab Corner στο κέντρο της Αθήνας, κοντά στο Σύνταγμα, στην οδό Ρόμβης 9.

Κι όμως τίποτα δεν προμήνυε αυτή την εξέλιξη, όταν λίγους μήνες νωρίτερα, στην αυτόκλητη τακτική γενική συνέλευση της Kitchen Lab Μονοπρόσωπη ΙΚΕ τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2023, ο ίδιος ο Άκης Πετρετζίκης πιστοποίησε την κάλυψη και καταβολή του εταιρικού κεφαλαίου ύψους €30.000. Το παραπάνω ποσό επιβεβαιώθηκε ότι καταβλήθηκε εξ’ ολοκλήρου στο ταμείο της Kitchen Lab ΜΙΚΕ, με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό της επιχείρησης.

Απολύθηκε το προσωπικό, σε εκκαθάριση η επιχείρηση
Αργότερα ήταν που ακολούθησε το «λουκέτο» στη Γλυφάδα, μετά στο κέντρο της Αθήνας και τελευταία, στην Αγία Παρασκευή. Πληροφορίες του FOODReporter αναφέρουν ότι το προσωπικό απολύθηκε στο σύνολό του. Από την επιχείρηση έμειναν μόνο τα γραφεία, τα οποία ο Άκης Πετρετζίκης μετέφερε, μαζί με την έδρα της εταιρείας, στην οδό Αγίου Νικολάου 21 στη Γλυφάδα την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο διάσημος σεφ σκοπεύει μετά το φετινό καλοκαίρι να επανέλθει με νέο concept σε άλλη περιοχή της Αθήνας.

Πάντως, την ίδια ημέρα της μεταφοράς της έδρας, η Kitchen Lab ΜΙΚΕ τέθηκε υπό εκκαθάριση από τον ίδιο το διαχειριστή της, τον Άκη Πετρετζίκη. Η απόφαση για την εκκαθάριση δημοσιεύτηκε την ίδια ημέρα στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) και εκκαθαριστής ορίστηκε ο ίδιος ο Άκης Πετρετζίκης, κάτοικος Αγίας Παρασκευής.
Επίκειται πολύ σύντομα νέος μισθωτής στο ακίνητο όπου λειτουργούσε το μπεργκεράδικο Burger AP
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες του FOODReporter, ο Άκης Πετρετζίκης έχει βάλει πωλητήριο στο project Burger AP, για το οποίο φαίνεται ότι βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις, καθώς υπάρχουν ήδη ενδιαφερόμενοι.

Σε ό,τι αφορά το χώρο όπου λειτουργούσε το μπεργκεράδικο Burger AP στην οδό Ανθυπολοχαγού Τασσοπούλου 2, εκείνος ενοικιάζεται, όπως φαίνεται και στη σχετική φωτογραφία και υπάρχουν ήδη προχωρημένες συζητήσεις για νέο μισθωτή, τόσο προχωρημένες που μπορεί το ακίνητο να έχει μισθωθεί μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.
Πάντως, παρ’ όλα τα παραπάνω, η ιστοσελίδα www.kitchenlabcafe.com βρίσκεται ακόμη σε λειτουργία, αλλά από τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2023 έχει πάψει να συμπεριλαμβάνει τις φυσικές διευθύνσεις των τεσσάρων πρώην καταστημάτων του Άκη Πετρετζίκη. Το FOODReporter προσπάθησε επανειλημμένως να επικοινωνήσει με την επιχείρηση, όμως δεν υπήρξε ανταπόκριση.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter