Τίτλοι τέλους μπήκαν στη φιλόδοξη προσπάθεια της Ελληνικής Γαλακτοκομικής ΙΚΕ να δημιουργήσει γαλακτοκομεία υψηλής γαστρονομίας στην Αττική. Η αρχή έγινε με το Aspro Premium Dairy Bar στα τέλη του 2020 στη Λεωφόρο Κηφισίας και Όθωνος 99, στην Κηφισιά. Σύντομα οι μέτοχοι της εταιρείας εξέφρασαν τότε τις βλέψεις τους για ένα δεύτερο κατάστημα στο Μαρούσι, στην οδό Όθωνος 1. Το τρίτο κατάστημα της Aspro, στο Κολωνάκι, τελικά δεν άνοιξε ποτέ.

Επιστρέφοντας στο σήμερα, το αρχικό εντυπωσιακό κατάστημα της Κηφισιάς έχει κλείσει και τίποτα δεν θυμίζει τη γαλακτοκομία υψηλής γαστρονομίας, που βασιζόταν στη φέτα, σε τυριά υψηλής ποιότητας και ιδιαίτερης γεύσης από το εξωτερικό, σε gourmet γεύσεις παγωτού και γιαουρτιού μαζί με τις συμβουλές γευσιγνωσίας που παρείχε το εξειδικευμένο προσωπικό του καταστήματος στο κοινό.

Η Ανδρονίκη Ρίβα, μέλος και μία από τους εν ενεργεία διαχειριστές της Ελληνικής Γαλακτοκομικής ΙΚΕ, μιλώντας στο FOODReporter, σημείωσε ότι «ήταν απόφαση των μετόχων το κλείσιμο όλων των καταστημάτων της Aspro».

Πράγματι, έξω από το κατάστημα της Κηφισιάς, θυροκόλληση δικαστικού επιμελητή έχει παραγγείλει ήδη από τις 17 Ιουνίου 2022 τη βίαια αποβολή της εταιρείας από την εγκατάσταση λόγω μη καταβολής μισθωμάτων, όπως αναφέρεται στην επίδοση, με επισπεύδουσα τη διαχειρίστρια εταιρεία του ακινήτου Danalis Holdings.

Σε επικοινωνία του FOODReporter με τη διαχειρίστρια εταιρεία, η Danalis Holdings αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για το θέμα, παρότι το -κλειστό και άδειο πια- κατάστημα της Aspro δεσπόζει ακόμη στην ιστοσελίδα της εταιρείας, στην υποσελίδα του χαρτοφυλακίου της.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter