Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η δεύτερη τιμητική διάκριση που λαμβάνει ο  όμιλος Καλλιμάνης κατά το τελευταίο τετράμηνο, καθώς η Περιφέρεια της Δ. Ελλάδας και το BIC (Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας) Δ. Ελλάδας απένειμαν το 1ο Βραβείο Γυναικείας Επιχειρηματικότητας στην πρόεδρο του ομίλου κα Βασιλική Καλλιμάνη, στο πλαίσιο του έργου FILES για την απασχόληση και την αειφόρο ανάπτυξη σε περιόδους αλλαγών και αναδιάρθρωσης.

Η πρόεδρος του ομίλου, αναφερόμενη στις τιμητικές αυτές διακρίσεις, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Τα τελευταία 50 χρόνια, το όνομα Καλλιμάνης έχει ξεπεράσει τα όρια μιας οικογενειακής επιχείρησης, αποτελώντας σήμερα συνώνυμο όχι μόνο της στήριξης και ανάπτυξης μιας ολόκληρης κοινωνίας στην ευρύτερη περιοχή της Δ. Ελλάδας αλλά και μιας ελληνικής εταιρείας διεθνούς βεληνεκούς. Οι τιμητικές αυτές διακρίσεις επιβεβαιώνουν ότι, παρά τις αντιξοότητες, η καινοτομία, η τεχνογνωσία, η εμμονή στην υψηλή ποιότητα και η πίστη στον ανθρώπινο παράγοντα  αποτελούν μια ακλόνητη συνταγή επιτυχίας».

O όμιλος Καλλιμάνης δραστηριοποιείται στον τομέα των φρεσκοκατεψυγμένων αλιευμάτων, απασχολεί 250 άτομα προσωπικό, διαθέτει 5 θυγατρικές εταιρίες σε Αίγιο και Λευκάδα, 4 εργοστάσια (3 σε λειτουργία και 1 υπό ανέγερση), ενώ πραγματοποιεί εξαγωγές στη Ευρώπη και σε χώρες εκτός ΕΕ.