Στις διατάξεις του αναπτυξιακού
νόμου εντάχθηκε πρόσφατα η επένδυση της Βιολάντα που αφορά στη δημιουργία νέας μονάδας παραγωγής μπισκότων στη Λάρισα, συνολικού επιλέξιμου και ενισχυόμενου κόστους ίσου με 1.965.000 ευρώ. Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, η εταιρεία θα λάβει για την υλοποίηση του επενδυτικού της σχεδίου ενίσχυση ύψους 884.250 ευρώ, με τη μορφή της φορολογικής απαλλαγής. Το μεγαλύτερο μέρος της επένδυσης (1.418.840 ευρώ) αφορά στην απόκτηση μηχανολογικού εξοπλισμού και τεχνικών εγκαταστάσεων της νέας μονάδας στη ΒΙΠΕ Λάρισας, ενώ το κόστος των κτιριακών εγκαταστάσεων και των έργων διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου ανέρχεται στα 500.000 ευρώ περίπου. Σύμφωνα με το πλάνο της τρικαλινής επιχείρησης, όταν το εργοστάσιο ξεκινήσει τη λειτουργία του θα μπορεί να παράγει τα εξής προϊόντα:

  • Μπισκότα γεμιστά (δυναμικότητα: 150.000 κιλά ανά έτος)
  • Μπισκότα πτι μπερ (δυναμικότητα: 132.400 κιλά ανά έτος)
  • Crackers (δυναμικότητα: 100.000 κιλά ανά έτος)
  • Μπισκότα Μιράντα (δυναμικότητα: 200.000 κιλά ανά έτος)
  • Μπισκότα digestive (δυναμικότητα: 100.000 κιλά ανά έτος).

Σημειώνεται ότι το κεντρικό εργοστάσιο της Βιολάντα βρίσκεται στα Τρίκαλα, με δυναμικότητα παραγωγής άνω των 15.000 τόνων μπισκότων, δημητριακών και γεμιστής γκοφρέτας ετησίως, ενώ διαθέτει επίσης κέντρα διανομής σε Αθήνα (1.400 παλετοθέσεις) και Θεσσαλονίκη (1.500 παλετοθέσεις), επιπλέον του κέντρου διανομής που λειτουργεί εντός των εγκαταστάσεών της στα Τρίκαλα, χωρητικότητας 3.200 παλετοθέσεων. Επιπλέον, η εταιρεία έχει επενδύσει στο εργοστάσιο της συνδεδεμένης εταιρείας Baker, επίσης στα Τρίκαλα, επένδυση η οποία ολοκληρώθηκε το 2017 με αντικείμενο τη δημιουργία καθετοποιημένης γραμμής παραγωγής μπισκότων και σνακ.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter