Την επέκταση των δραστηριοτήτων της στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ανακοίνωσε η Unismack, με το ξεκίνημα μιας καινούριας μονάδας παραγωγής. Η θυγατρική εταιρεία της Unismack, με την επωνυμία SnackCraft LLC, θα έχει την έδρα της στο δυτικό Μίσιγκαν, μια περιοχή που «έχει όλες τις προδιαγραφές να μας βοηθήσει στο επόμενο στάδιο του ταξιδιού μας στο χώρο του Food Technology Innovation & Manufacturing», σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Unismack, Δημήτρη Στρατάκη. Σημειωτέον ότι η εταιρεία εξάγει το 98% της παραγωγής της, καλύπτοντας μεγάλες αγορές όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Σκανδιναβία και η Ιαπωνία. «Πρόθεσή μας είναι να επεκτείνουμε τις δραστηριότητες μας σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έμοιαζε να είναι η πιο προφανής επιλογή για αυτό μας το εγχείρημα» , σημείωσε ο κ. Στρατάκης.

Τα προϊόντα που θα βγαίνουν από τη νέα παραγωγική μονάδα του Μίσιγκαν
Η Unismack δραστηριοποιείται στην παραγωγή και διάθεση προϊόντων σνακ και
κράκερ, δίνοντας έμφαση στην έρευνα και ανάπτυξη “better-for-you” προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας με συνταγές που προσαρμόζει στις απαιτήσεις των πελατών της. Στο εργοστάσιο της εταιρείας που βρίσκεται στη Βόρεια Ελλάδα, παράγονται σνακ και κράκερ αποκλειστικά χωρίς γλουτένη, ξηρούς καρπούς και αλλεργιογόνα, εξ ολοκλήρου από φυσικά υλικά όπως, αλεύρι από φακές, ρεβίθια ή λαχανικά, ρύζι ολικής αλέσεως, καλαμπόκι, αρχαίους σπόρους και μυρωδικά.

Στη νέα παραγωγική μονάδα του Μίσιγκαν θα παράγονται κράκερ ψημένα στο φούρνο, τσιπς τορτίγιας, σνακ με την εφαρμογή της τεχνολογίας εξώθησης, καθώς και pellet σνακ όπως τσιπς λαχανικών, όπως αποκάλυψε ο Joseph Riley, διευθύνων σύμβουλος της SnackCraft, προσθέτοντας πως οι εγκαταστάσεις της SnackCraft θα περιλαμβάνουν επίσης ένα κέντρο καινοτομίας που θα βοηθά στην έρευνα και την ανάπτυξη νέων προϊόντων, ώστε να ανταποκριθούν στις μεταβαλλόμενες ανάγκες και προτιμήσεις των καταναλωτών, ενώ η εταιρεία θα παρέχει επίσης υπηρεσίες αποθήκευσης και 3PL στους πελάτες της.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter