Διαθέσιμη είναι πλέον η υπηρεσία Wolt+ της εφαρμογής Wolt και στην Ελλάδα. Η συγκεκριμένη υπηρεσία εξασφαλίζει μηδενικά κόστη διανομής για απεριόριστο αριθμό παραγγελιών έναντι μηνιαίου κόστους. Στην Ελλάδα, η υπηρεσία Wolt+ ξεκίνησε πιλοτικά για τα συνεργαζόμενα καταστήματα Wolt της Αθήνας μέσα στον Απρίλιο. Το FOODReporter επικοινώνησε με τον Communication and Public Policy Manager της Wolt, Άκη Σταμούλη, ο οποίος επιβεβαίωσε την κανονική -πλέον- λειτουργία της υπηρεσίας, μόνο όμως για την πόλη της Αθήνας. Ο κ. Σταμούλης επιφυλάχθηκε για περισσότερα νέα μέσα στο επόμενο διάστημα που αφορούν την αύξηση των πόλεων της Ελλάδας που εξυπηρετεί η Wolt, δίχως όμως να βρίσκεται σε θέση να επιβεβαιώσει και τη λειτουργία του Wolt+ και σε άλλη ελληνική πόλη.

Η ενισχυόμενη αξία του Wolt+, οι όροι χρήσης και η συνεχής αύξηση συνεργαζόμενων σημείων Wolt
Το Wolt+ εφαρμόζεται για την ώρα αποκλειστικά στην Αθήνα, για όλα τα συνεργαζόμενα καταστήματα Wolt (και όχι μόνο για εκείνα που εφαρμόζουν αποκλειστική συνεργασία με Wolt). Πρέπει τα καταστήματα να βρίσκονται σε ακτίνα τεσσάρων χιλιομέτρων από την κύρια διεύθυνση που έχει δηλώσει ο χρήστης της εφαρμογής, με ελάχιστη παραγγελία €7,50. Στην Ελλάδα, περιλαμβάνονται και οι παραγγελίες στο Wolt Market, πέρα από τα εστιατόρια και τα λοιπά συνεργαζόμενα σημεία. Το κόστος της υπηρεσίας Wolt+ φθάνει τα €3,99 ανά μήνα, το οποίο αποτελεί και το ένα και μοναδικό πακέτο τιμολογιακής πολιτικής της υπηρεσίας μέχρι στιγμής. Για τους χρήστες της εφαρμογής Wolt, προσφέρεται σε τρέχοντα χρόνο δωρεάν δοκιμή της υπηρεσίας Wolt+ για 30 ημέρες. «Πρόκειται για καθεστώς επιβράβευσης με δωρεάν διανομή που συμφέρει τους χρήστες που πραγματοποιούν συχνές κοντινές παραγγελίες.

Παράλληλα, ενισχύει την πιστότητα και συνέπεια του καταναλωτή και την επιβραβεύει. Σίγουρα, το λανσάρισμα της υπηρεσίας Wolt+, που δεν έχει γίνει ακόμη με επίσημο τρόπο από τη μητρική εταιρεία, θα αποκτήσει ακόμη περισσότερη αξία, όταν συνδυαστεί με ακόμη περισσότερα σημεία ανά περιοχή όπου προσφέρεται το Wolt+ ως υπηρεσία. Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι τα συνεργαζόμενα σημεία Wolt όλο και αυξάνονται μέσα στους τέσσερις πρώτους μήνες του έτους και αυτό θα ενθαρρύνει την αγορά υπηρεσιών όπως το Wolt+. Ωστόσο, ο αντίκτυπος που θα έχει η υπηρεσία στους συνεργαζόμενους εμπόρους, στην εγγύτητα των σημείων εξυπηρέτησης σε μεγάλα και πολυσύχναστα σημεία των πόλεων που θα εξυπηρετεί ή οι αλλαγές στις συνήθειες των καταναλωτών που ενδέχεται να προκαλέσει είναι πράγματα που αναμένουμε να μετρηθούν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα», είπε ο κ. Σταμούλης.

Η ανάπτυξη της εφαρμογής Wolt+ έγινε εσωτερικά από το τμήμα ανάπτυξης προϊόντων και υπηρεσιών της Wolt. Άλλωστε, η υπηρεσία Wolt+, σύμφωνα με τη μητρική εταιρεία, βρίσκεται σε χρήση ήδη σε 22 χώρες ανά τον πλανήτη: Αζερμπαϊτζάν, Αυστρία, Γερμανία, Γεωργία, Δανία, Εσθονία, Ιαπωνία, Ισλανδία, Καζακστάν, Κροατία, Κύπρο, Λετονία, Λιθουανία, Μάλτα, Νορβηγία, Ουγγαρία, Πολωνία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία, Τσεχία, Φινλανδία.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter