Με νέες προτάσεις προς τον καταναλωτή και με πλήρως διαφοροποιημένο concept έναντι των ανταγωνιστών της, η αλυσίδα λιανικής Θανόπουλος ΑΕ συνεχίζει και φέτος την ανοδική της πορεία, με ρυθμό υψηλότερο του συνόλου της οργανωμένης λιανικής, σύμφωνα με τη διοίκησή της, κερδίζοντας έτσι μερίδια αγοράς

Tελευταίο καινοτόμο λανσάρισμα από την αλυσίδα είναι το πρώτο Gluten Free εστιατόριο-καφέ στο κατάστημά της επί της οδού Ελαιών 38 στη Νέα Κηφισιά, το οποίο προσφέρει στο κοινό γεύματα από πρώτες ύλες που δεν περιέχουν γλουτένη, ενώ διαθέτει παιδότοπο για την απασχόληση των παιδιών των πελατών. Στελέχη της εταιρείας χαρακτηρίζουν θετική την υποδοχή του εστιατορίου από το κοινό. Όπως τονίζουν, η εν λόγω πρόταση ενισχύει και συμπληρώνει το διαφοροποιημένο προφίλ της αλυσίδας, το οποίο βασίζεται στην ευρεία ποικιλία και ποιότητα των διατιθέμενων προϊόντων και στη γεωγραφική τοποθέτησή της αυστηρά και μόνο στην εισοδηματικά πιο εύρωστη αγορά των βορείων προαστίων της Αθήνας, έτσι ώστε ευνοείται και η συνέχεια της μακράς παράδοσης της Θανόπουλος στην προσωπική πώληση και εξυπηρέτηση των πελατών της.

Η εταιρική στρατηγική φαίνεται ότι αποδίδει τα μέγιστα, δεδομένου ότι καθ΄ όλη τη διάρκεια της κρίσης η εταιρεία διατήρησε τη δυναμική της. Σημειώνεται ότι, παρά τις διαρκείς πιέσεις στα δίκτυα πωλήσεων του κλάδου από την ανάπτυξη της ΕΥΣ, η Θανόπουλος επιτυγχάνει φέτος ρυθμό ανάπτυξης των πωλήσεών της περίπου 8%, όταν κατά μέσο όρο η κλαδική αγορά κινήθηκε στο επτάμηνο με ρυθμό ανάπτυξης 3,1%.

Στελέχη της εταιρείας τονίζουν ότι το δεύτερο εξάμηνο του έτους εξελίσσεται από άποψη πωλήσεων ταχύτερα του πρώτου, πράγμα που τους επιτρέπει να προσβλέπουν σε εντατικότερους ρυθμούς ανάπτυξης, με τη στήριξη, όπως επισημαίνουν, της υψηλής πιστότητας των πελατών της αλυσίδας. Είναι αξιοσημείωτο ότι οι επιδόσεις της Θανόπουλος ανεβαίνουν, ενόσω δεν προχωρά στην ίδρυση και λειτουργία νέων εμπορικών μονάδων. Αντίθετα, έχοντας ολοκληρώσει ένα πρόγραμμα πλήρους ανακαίνισης και των τριών καταστημάτων της, η εταιρεία μεριμνά για την πολύπλευρη αναβάθμιση των υπαρχόντων χώρων πωλήσεων κατά τρόπο μοναδικό στον κλάδο. Όχι τυχαία το νέο μοντέλο καταστήματος που προτείνει ως προς τη μορφή, την εικόνα και την οργάνωσή του, έχει κερδίσει σειρά διακρίσεων, που επιβεβαιώνει την ορθότητα των επιλογών της εταιρείας, λένε τα στελέχη της.

Είσοδος στις ηλεκτρονικές πωλήσεις με προοπτική
Η Θανόπουλος αναπτύσσει με γοργούς ρυθμούς και τον τομέα των ηλεκτρονικών πωλήσεων, μέσω του e-shop που έχει ήδη θέσει σε λειτουργία. Με τις ψηφιακές πωλήσεις επιχειρεί, μάλιστα, να απευθυνθεί και σε καταναλωτές εκτός του βεληνεκούς δράσης των φυσικών καταστημάτων της, καλύπτοντας σήμερα και κατοίκους της Γλυφάδας. Συν τω χρόνω θα επεκτείνει τις διανομές της και σε άλλες περιοχές του Λεκανοπεδίου. Στελέχη της σημειώνουν ότι η αλυσίδα στηρίζει την ανάπτυξή της και στο e-shop και γι’ αυτό επενδύει, τόσο σε υποδομές όσο και σε προσωπικό, ώστε να πληθύνουν οι περιοχές που καλύπτει και να επιταχυνθούν οι διανομές των προϊόντων της ανεξαρτήτως των αποστάσεων παράδοσης των παραγγελιών. Σημειώνεται ότι το 2017, σύμφωνα με τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό, έκλεισε για την εταιρεία με κύκλο εργασιών σταθεροποιημένο στα 44,376 εκατ. ευρώ έναντι 44,457 εκατ. ευρώ το 2016, με αυξημένα καθαρά προ φόρων κέρδη στα 2,117 εκατ. ευρώ έναντι 1,725 εκατ. ευρώ το 2016 και με καθαρά μετά φόρων κέρδη στα 1,440 εκατ. ευρώ έναντι 1,157 εκατ. ευρώ ένα χρόνο πριν.