Ανοδική πορεία κατέγραψαν το 2022 οι πωλήσεις της Three Cents, με σημαντική αύξηση στον τζίρο της εταιρείας. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η Three Cents, το 2022 για την Ελλάδα έκλεισε με +19% και στην Κύπρο +21% σε πωλήσεις, σε σύγκριση με το 2021. Εν τω μεταξύ, την ηγετική θέση των Three Cents στην κατηγορία των Premium Mixers στην Ελλάδα και στην Κύπρο αποτυπώνει πρόσφατη έρευνα της CGA, by NielsenIQ.

Η έρευνα, η οποία διεξήχθη το διάστημα Σεπτέμβριος – Δεκέμβριος 2022 σε δείγμα 1.500 καταναλωτών (1.000 Έλληνες και 500 Κύπριοι) και 20 επαγγελματιών του κλάδου της εστίασης, εξετάζει πώς οι ίδιοι αντιλαμβάνονται την κατηγορία των Premium Mixers, και κατ’ επέκταση τα προϊόντα Three Cents, και πώς αυτό σχετίζεται με το μέρος και την περίσταση που επιλέγουν να τα καταναλώσουν. Σύμφωνα με την έρευνα, το 73% των Ελλήνων καταναλωτών αναψυκτικών και το 72% καταναλωτών Mixers, γνωρίζουν το brand. Για την αγορά της Κύπρου τα ποσοστά ανέρχονται σε 53% και 61% αντίστοιχα.

Από τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην έρευνα, προκύπτει επίσης πως η Three Cents συνέβαλε καθοριστικά στην καθιέρωση της κατηγορίας των Premium Mixers και στις δύο χώρες, καθώς αποτελεί την πρώτη εταιρεία που σύστησε στην αγορά την Pink Grapefruit Soda και έκανε δημοφιλές το cocktail Paloma. Όπως προκύπτει, η Pink Grapefruit Soda αποτελεί πλέον συνώνυμο των Three Cents, με την πλειοψηφία των καταναλωτών να το έχει συσχετίσει με το brand. Αναφορικά με την περίσταση που επιλέγουν να καταναλώσουν τα προϊόντα Three Cents, το 58% των Ελλήνων καταναλωτών τα επιλέγει ενώ βρίσκεται σε κάποιο μπαρ, ενώ το 15% για να φτιάξει το δικό του ποτό στο σπίτι. Για την αγορά της Κύπρου τα ποσοστά ανέρχονται σε 62% και 12% αντίστοιχα.

Στη λίστα του Drinks International Magazine
Σημειώνεται ότι τα Three Cents βρίσκονται για ακόμα μια χρόνια στο top 5 της λίστας The World’s 50 Best Bars Annual Report, του Drinks International Magazine. Συγκεκριμένα, για το 2023 τα Three Cents είναι #3 στην κατηγορία Mixers Top Trending Brands και #5 στην κατηγορία Mixers Top Selling Brands, παγκοσμίως.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter