Ο Συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα ανακοίνωσε την είσοδο του στην αγορά του γιαουρτιού, με την παραγωγή στραγγιστού γιαουρτιού από το γάλα των παραγωγών του, και τη σταδιακή λειτουργία δέκα νέων σημείων πώλησης του δικτύου αυτόματων πωλητών φρέσκου γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων του στο Λεκανοπέδιο και ειδικότερα στον Πειραιά, την Παλιά Κοκκινιά, την Κυψέλη, τη Νέα Ιωνία, το Νέο Ηράκλειο, την Καλλιθέα, το Μαρούσι, την Αγία Παρασκευή, την Ηλιούπολη και τον Άγιο Δημήτριο.

Με την προσθήκη των νέων αυτόματων πωλητών εκτιμάται ότι θα καταναλώνονται καθημερινά περισσότερα από 20.000 μπουκάλια φρέσκου γάλακτος. Το πλήρες στραγγιστό γιαούρτι είναι ήδη διαθέσιμο από το διευρυμένο πλέον δίκτυο του ΘΕΣγάλα, που με την νέα του επέκταση θα περιλαμβάνει πλέον 53 καταστήματα σε Αθήνα (20 καταστήματα), Λάρισα (16) και Θεσσαλονίκη (17). Ο συνεταιρισμός παράγει καθημερινά 120 τόνους φρέσκου αγελαδινού γάλακτος, που αντιπροσωπεύει το 10% της εγχώριας παραγωγής.