Στην Ελλάδα έφερε η Δ. Κουνοβέλης ΙΚΕ την πατέντα αλατιού με γεύσεις, ειδικά για τον κλάδο της εστίασης, ως επίσημη αντιπρόσωπος για τη χώρα μας της εταιρείας Theodorou Salt.
Η Theodorou Salt, με εργοστάσιο στη Λάρνακα της Κύπρου, ειδικεύεται στο φρέσκο αλάτι και παράγει το καινοτόμο προϊόν, χρησιμοποιώντας την πατέντα του σουηδικού κολοσσού Salinity. Η σουηδική εταιρεία με έδρα το Γκέτεμποργκ παράγει αλάτι από το 1830 και εμπνεύστηκε το αλάτι με γεύσεις, ως επιπρόσθετη premium εμπειρία seasoning.

Πρόκειται για κρυσταλλικές νιφάδες άλατος, σε γεύσεις: λεμόνι, παντζάρι, δεντρολίβανο, άγριο σκόρδο, αγριομανίταρο, λιαστές πιπεριές Chipotle, σπιρουλίνα, που αποτελεί την πιο πρόσφατη προσθήκη κωδικού κι ακόμη, φυσική γεύση και «μαύρο αλάτι», μείγμα νιφάδων με ενεργό άνθρακα.

Όπως εξήγησε στο FOODReporter ο σύμβουλος πωλήσεων της Δ. Κουνοβέλης ΙΚΕ, Κώστας Κανελλόπουλος, «τα προϊόντα προορίζονται κατά το μεγαλύτερό τους μέρος για καταστήματα εστίασης, μπορούν όμως να σταθούν και σε καταστήματα delicatessen».

Κάθε γεύση ανά κωδικό δημιουργείται με την προσθήκη φυτικής σκόνης
Προσφέρονται σε συσκευασίες «πυραμίδας» αλατιού, σε συμβατικές συσκευασίες λιανικής 125 γραμμαρίων, 600 γραμμαρίων και δέκα κιλών για εστιατόρια και ξενοδοχεία τεσσάρων και πέντε αστέρων.. Σύμφωνα με τον κ. Κανελλόπουλο, η εκάστοτε γεύση ανά κωδικό δημιουργείται με την προσθήκη φυτικής σκόνης, από επεξεργασία αγροτικών προϊόντων που παράγονται στην Κύπρο. Η γεύση λεμόνι περιέχει κιτρινόριζα και το «μαύρο αλάτι» περιέχει καρύδα.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter