Στην έκθεση Οινόραμα 2025 συμμετέχει και το οινοποιείο The Anama Concept, μια boutique οινοποιία από τον Λυθροδόντα της Κύπρου. «Τα κρασιά μας είναι μικρής παραγωγής, περίπου 1.000-1.500 φιάλες ανά ετικέτα, premium και αποκλειστικά από κυπριακές ποικιλίες», δήλωσε στο FOODReporter ο οινοποιός και γενικός διευθυντής του οινοποιείου Λευτέρης Μοχιανάκης. «Κάθε κρασί αποτελεί ένα ξεχωριστό project για εμάς, με στόχο τη δημιουργία γαστρονομικής εμπειρίας και lifestyle γύρω από το κυπριακό κρασί», σημείωσε.
Στην έκθεση παρουσιάζονται κρασιά από ποικιλίες όπως Ξυνιστέρι, Μαραθευτικό και Πρωμάρα, καθώς και αποστάγματα, φρέσκα και παλαιωμένα. Ιδιαίτερη θέση κατέχει η Κουμανδαρία, το αρχαιότερο κρασί στον κόσμο, που παρασκευάζεται στην Κύπρο εδώ και 5.000 χρόνια.
«Η φετινή διάκριση στα 100 κορυφαία luxury οινοποιεία στον κόσμο επιβεβαιώνει την ποιότητα της δουλειάς μας», τόνισε. Ο κ. Μοχιανάκης ανέφερε στο FOODReporter ότι το νεανικό κοινό δείχνει αυξημένο ενδιαφέρον για ποιοτικά, μικρής παραγωγής κρασιά, ξεπερνώντας την προηγούμενη γενιά που γνώριζε πολύ λιγότερα για το κρασί. Η διάθεση των προϊόντων γίνεται κυρίως μέσω του e-shop της The Anama Concept, ενώ επιλεγμένα εστιατόρια διαθέτουν φιάλες. Η μικρή παραγωγή δεν ευνοεί τη μαζική διανομή, ωστόσο η γαστρονομική αξία των κρασιών είναι σημαντική για τον χώρο της υψηλής εστίασης.
Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter