Σημαντική αύξηση μεγεθών κατέγραψε για το 2023 η εταιρεία Tetra Pak Hellas που δραστηριοποιείται στον κλάδο συσκευασίας και επεξεργασίας τροφίμων και ήδη έχει συμπληρώσει 40 χρόνια λειτουργίας στην Ελλάδα. Με βάση τα στοιχεία που γνωστοποιηθήκαν κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής ενημέρωσης, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας για το 2023 διαμορφώθηκε στα 60,91 εκατ. ευρώ έναντι 48,94 εκατ. ευρώ το 2022, ενώ τα μικτά κέρδη παρουσιάζουν ποσοστιαία αύξηση 9,6%, η οποία «μεταφράζεται» σε 8,44 εκατ. ευρώ από 7,70 εκατ. ευρώ που ήταν το 2022. Ο Βασίλης Τσανός, Sales Director Νότιας Ευρώπης και υπεύθυνος του γραφείου της Αθήνας, υπογραμμίζει πως o κύκλος εργασιών του ομίλου παγκοσμίως αγγίζει τα 12,7 δισεκ. ευρώ, συμπληρώνοντας ότι οι οικονομικές επιδόσεις της Tetra Pak Hellas για το 2024 θα είναι αντίστοιχες με του 2023.

Στρατηγικές συνεργασίες και νέες εφαρμογές
Στο πλαίσιο της ενημέρωσης, ο κ. Τσανός μεταξύ άλλων μίλησε και για τις νέες στρατηγικές συνεργασίες της Tetra Pak Hellas με ελληνικές επιχειρήσεις και για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών της εταιρείας. Όσον αφορά τις νέες συνεργασίες, η εταιρεία προχώρησε στην επέκταση παραγωγής γιαουρτιού της Κρι Κρι δημιουργώντας μία νέα μονάδα με διπλάσια δυνατότητα υποδοχής και αποθήκευσης γάλακτος, με την εγκατάσταση του μεγαλύτερου παστεριωτή γιαουρτιού στην Ελλάδα. Επιπλέον, αναφέρθηκε και στην αντικατάσταση του συστήματος αυτοματισμού της Μεβγάλ με τη χρήση του Tetra Pak® PlantMaster που αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση αυτοματισμού, ψηφιοποίησης και βελτιστοποίησης της λειτουργίας παραγωγικών εγκαταστάσεων με περισσότερες από 1.250 εφαρμογές παγκοσμίως.

Σχετικά με τις καινοτόμες λύσεις, εξήγησε ότι η «factory sustainable solutions» είναι μία εφαρμογή που βελτιστοποιεί τη χρήση ενέργειας και νερού στις παραγωγικές μονάδες αποσκοπώντας στη μείωση λειτουργικού κόστους και των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Παράλληλα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο «one step σύστημα θερμικής επεξεργασίας», μία τεχνολογία που η ιδιαιτερότητά της εντοπίζεται στη σύμπτυξη δύο διακριτών σταδίων της επεξεργασίας γάλατος (τυποποίηση και θερμική παστερίωση UHT) σε ένα στάδιο με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση ενέργειας, κόστους συντήρησης και απωλειών. Το συγκεκριμένο σύστημα το εγκατέστησε φέτος στο εργοστάσιο των Ελληνικών Γαλακτοκομείων στη Βουλγαρία.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter