Η γεύση και η ποιότητα της ΠΟΠ Γραβιέρας Νάξου αναγνωρίστηκε σε παγκόσμιο επίπεδο, βάσει της βράβευσης Superior Taste Award με δύο αστέρια από το International Taste Institute (πρώην ITQI) των Βρυξελλών, το οποίο αποτελεί τον ηγέτη στην αξιολόγηση και πιστοποίηση γεύσης παγκοσμίως.

Μέσα από το συγκεκριμένο θεσμό, άλλωστε, αποδεικνύεται ότι παραγωγοί τροφίμων και ποτών από όλο τον κόσμο επενδύουν σημαντικά στην ποιότητα και στη γεύση. Από το 2005 έχουν αξιολογηθεί χιλιάδες προϊόντα, από περισσότερες από εκατό χώρες και η ΠΟΠ Γραβιέρα Νάξου, παραγωγής ΕΑΣ Νάξου έχει αποσπάσει δύο αστέρια από το International Taste Institute τρεις φορές ακόμη: 2015, 2016, 2018.

Την κριτική επιτροπή του Διεθνούς Ινστιτούτου Γεύσης απαρτίζουν πάνω από 200 επαγγελματίες ειδικοί γεύσης, οι οποίοι πραγματοποιούν αξιολογήσεις οργανοληπτικές: Η διαδικασία γευσιγνωσίας πραγματοποιείται τυφλά και σε πλήρη σιωπή. Τα μέλη της κριτικής επιτροπής επιλέγονται προσεκτικά, με βάση την γευστική τους εμπειρία: Έχουν ξεχωρίσει σε διαγωνισμούς σεφ και σομελιέ ή έχουν αναγνωριστεί από κορυφαίες οργανώσεις (Le Guide Michelin, Gault & Millau και άλλα).

Στα προϊόντα, που επιτυγχάνουν βαθμολογία άνω του 70% στις αξιολογήσεις, απονέμεται το Superior Taste Award, το οποίο αποτελεί την πιο διάσημη πιστοποίηση γεύσης παγκοσμίως.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter