Η σειρά Tessera Bio Products πρωτοκυκλοφόρησε το 2015 από την Intertan και αποτελεί το πρώτο ελληνικό brand, φιλικών προς το περιβάλλον, ειδών συσκευασίας τροφίμων που ανακυκλώνονται, βιοδιασπώνται και κομποστοποιούνται. Η υποχρεωτική απόσυρση σειράς πλαστικών ειδών τον Ιούλιο του 2021, μετέτρεψε την πρωτοπόρο σειρά από εναλλακτική λύση σε νέα κανονικότητα. Το FOODReporter μίλησε με τον εμπορικό διευθυντή της Intertan, Βαγγέλη Τσιάμη.

Σε ποιες χώρες εξάγονται τα Tessera Bio Products;

Τα προϊόντα της Intertan «ταξιδεύουν» ήδη σε 26 χώρες. Διατηρούμε γραφείο πωλήσεων στην Αυστρία. Φέτος ιδρύσαμε τη θυγατρική Intertan UK Limited, με έδρα το Λονδίνο. Τα προϊόντα μας βρίσκουν μεγάλη ανταπόκριση σε Μεγάλη Βρετανία, Αυστρία, αλλά και σε χώρες με αυξημένη περιβαλλοντική ζήτηση: Δανία, Μάλτα, Φινλανδία. Σημαντική ζήτηση έρχεται και από τις ΗΠΑ, το βεληνεκές της σειράς μπορεί να γίνει παγκόσμιο.

Η συμμετοχή σε εκθέσεις του εξωτερικού αναδεικνύει την ποικιλία των ειδών και διαδίδει την ιδέα της σειράς.
Ποιες αλυσίδες σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα είναι συνεργάτες της Intertan για τα προϊόντα της σειράς Tessera Bio Products; Έχει η εταιρεία κατά νου συνεργασίες με retailers του εξωτερικού;
Τα προϊόντα μας διατίθενται σε μεγάλες και σε τοπικές αλυσίδες υπεραγορών ανά την Ελλάδα. Οι καταναλωτές μπορούν να τα αναζητήσουν στα ράφια των: Σκλαβενίτης, ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός, Μασούτης, Βazaar, Χαλκιαδάκης, 362 Grocery Super Market και Θανόπουλος. Σχετικά με τον τομέα των εξαγωγών, είναι στρατηγικός στόχος να αναπτυχθούν και άλλο οι συνεργασίες με τους retailers, καθώς η ζήτηση αυξάνεται και οι συνθήκες είναι ακόμη πιο ώριμες.

Ποιο είναι το σκεπτικό πίσω από την απόφαση της Intertan να προωθήσει περισσότερο τη σειρά Tessera Bio Products μέσα στο 2022 και το 2023;

Η Intertan εμφανίστηκε έτοιμη να προσφέρει λύσεις συσκευασίας τροφίμων και ροφημάτων και ενημέρωση για τα νέα προϊόντα. Θα έλεγε κανείς ότι η εταιρεία φρόντισε ώστε η αγορά να μη βρεθεί εκτεθειμένη ως προς τη ζήτηση εν καιρώ περιορισμού του πλαστικού. Η απόφαση να προωθήσουμε περισσότερο τη σειρά εντός του 2023 είναι συνυφασμένη και την ανάγκη της αγοράς να οδηγηθεί σε νέα προϊόντα, φιλικά προς το περιβάλλον.

Ποια είναι τα σημεία όπου τα προϊόντα της συγκεκριμένης σειράς διαφέρουν ή υπερέχουν έναντι του ανταγωνισμού;

Η Intertan έχει καθιερωθεί ως ηγέτιδα εταιρεία στην Ελλάδα, ως έμπιστος και αξιόπιστος προμηθευτής στη συνείδηση των πελατών. Η ποιότητα των προϊόντων Tessera Bio Products, με μεγάλη ποικιλία, διαθεσιμότητα, ανταγωνιστικές τιμές και πιστοποιήσεις των προϊόντων και της εταιρείας (ΙSO, FSC), κάνουν τη σειρά να υπερέχει. Παρέχουμε τη δυνατότητα στους πελάτες μας να συνδυάσουν διαφορετικές κατηγορίες της σειράς, προφέρουμε υπηρεσίες «One-stop-solution», κάτι που «λύνει» τα χέρια, σε εξοικονόμηση χώρου και χρόνου, αλλά και οικονομικά. Λόγω της μεγάλης επάρκειας σε αποθηκευτικούς χώρους, λειτουργούμε ως hub, γεγονός που εξασφαλίζει τη διαθεσιμότητα των προϊόντων και τη γρήγορη παράδοσή τους οπουδήποτε στην Ευρώπη.

Στοχεύετε να παρουσιάσετε κάποια καινοτομία μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα;

Στο προσεχές διάστημα θα κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση νέα προϊόντα συσκευασίας τροφίμων και ροφημάτων, τα οποία θα «ανατρέψουν» τα δεδομένα στην αγορά. Αναμένουμε αναμφισβήτητα θετικές εντυπώσεις από τους καταναλωτές. Οι καινοτόμες τεχνικές κατά την παραγωγή γίνονται με βάση την εξατομικευμένη ζήτηση της Intertan, που καθορίζεται από το feedback των πελατών.

Σε ποιες χώρες παρουσιάσατε τα βρώσιμα κουτάλια; Βρίσκεστε σε στάδιο όπου η προώθησή τους μπορεί να μετατραπεί σε κανονική παραγωγική διαδικασία;

Η πρώτη προβολή του προϊόντος ήταν πιλοτική και απευθυνόταν σε σημεία Ho.Re.Ca. της Ελλάδας και του εξωτερικού. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για την περαιτέρω διανομή του προϊόντος σε περισσότερα κανάλια, η μέχρι στιγμής ανταπόκριση είναι θερμή. Στην έκθεση Restaurant & Takeaway 2022 στο ExCel του Λονδίνου, οι επισκέπτες αντέδρασαν θετικά στη νέα πρόταση του βρώσιμου κουταλιού-μπισκότο. Η πιλοτική προώθηση είχε πολύ θετικά αποτελέσματα και πλέον τα βρώσιμα πρόκειται να αποτελέσουν τη νέα προϊοντική κατηγορία της εταιρείας μας.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter