Η βρετανική αλυσίδα προσέλαβε 72 μακροχρόνια ανέργους, οι οποίοι συμμετείχαν σε ένα πρόγραμμα απασχόλησης. Η πρωτοβουλία αυτή υλοποιήθηκε στο πλαίσιο δέσμευσης της αλυσίδας να καλύψει στο 25% των θέσεων που θα δημιουργούσε η λειτουργία του νέου της καταστήματος στο Streatham, με άτομα που είχαν παραμείνει άνεργα για τουλάχιστον ένα εξάμηνο.

Όπως δήλωσαν οι υπεύθυνοι της αλυσίδας, τα γραφεία της δέχθηκαν, μετά την ανακοίνωση της προκήρυξης των θέσεων, εκατοντάδες αιτήσεις. Ο MD της αλυσίδας για την περιοχή του Λονδίνου, Andrew Yaxley, δήλωσε στα ΜΜΕ πως είναι περήφανος γιατί η Tesco κατάφερε, μέσω του Streatham Regeneration Partnership, να βοηθήσει την τοπική κοινωνία. Από το 1999, πάνω από 6.000 απασχολούμενοι στην Tesco προέρχονται από αντίστοιχα προγράμματα, αποδεικνύοντας στην πράξη τη δέσμευση της αλυσίδας.

Το νέο κατάστημα αποτελεί μέρος μιας επένδυσης πολλών εκατομμυρίων λιρών, η οποία αφορά στη δημιουργία ενός ανανεωμένου κέντρου αναψυχής, όπου, εκτός του καταστήματος της Tesco, θα περιλαμβάνει χώρους άθλησης, πισίνα εκπαίδευσης, παγοδρόμιο κλπ. Τα εγκαίνια είχαν προγραμματιστεί για τις 18 Νοεμβρίου.