Στο τέλος του 2007 τοποθετείται χρονικά η κατάθεση αίτησης εισαγωγής στο Χρηματιστήριο του ομίλου Μασούτη, καθώς δεν κατέστη εφικτή η ολοκλήρωση της προετοιμασίας του σχετικού φακέλου μέχρι τις αρχές του Οκτωβρίου. Κύριος ανάδοχος είναι η Εθνική Τράπεζα, και η αποτίμηση του ομίλου θα κυμανθεί μεταξύ 250 και 300 εκατ. ευρώ, με ρεαλιστικότερο επίπεδο τα 280 εκατ. ευρώ.

Στόχος της εισαγωγής του ομίλου στο ΧΑΑ είναι η χρηματοδότηση ενός ευρύτατου επενδυτικού προγράμματος, ύψους 80 έως 100 εκατ. ευρώ, όπου κυριαρχεί η δημιουργία ενός υπερσύγχρονου logistics center 60.000 τμ στον νομό Θεσσαλονίκης -για τον σκοπό αυτό η Μασούτης εξαγόρασε πρόσφατα ακίνητο 145 στρεμμάτων σε περιοχή του νομού. Την ίδια στιγμή, ο βορειοελλαδικός όμιλος ενισχύει περαιτέρω το χαρτοφυλάκιο των ακινήτων του με αγορές ακινήτων σε προνομιακές περιοχές της Μακεδονία για τη δημιουργία καταστημάτων. Στο πλαίσιο αυτό, πρόσφατα απέκτησε ένα ακίνητο 12 στρεμμάτων στην αναπτυσσόμενη περιοχή του Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης και ένα δεύτερο στην επέκταση του σχεδίου πόλεως στον Αγιο Ιωάννη,  στην ανατολική πλευρά της συμπρωτεύουσας. Σημειώνεται ότι ιδιόκτητα καταστήματα προγραμματίζει να κατασκευάσει στην περιοχή του Ασβεστοχωρίου, καθώς και μεταξύ Σερρών και Νιγρίτας.

Οσον αφορά στα οικονομικά μεγέθη του ομίλου, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Μασούτης φέτος, όπως εκτιμά η διοίκησή της, θα φτάσει τα 533 εκατ. ευρώ, έναντι 502 εκατ. ευρώ πέρσι και 477 εκατ. ευρώ το 2005. Αντίστοιχα, τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη προ φόρων εκτιμάται ότι θα προσεγγίσουν τα 17 εκατ. ευρώ, έναντι 15,68 εκατ. ευρώ πέρσι και 15,97 εκατ. ευρώ το 2005.