Με την παρουσία 600 στελεχών από κορυφαίες εταιρείες, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Ιουνίου, στο Anassa City Events, η τελετή απονομής των Sales Excellence Awards. Ο θεσμός διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Πωλήσεων Ελλάδος (ΙΠΕ) και την BOUSSIAS Events και αποτελεί τα τελευταία 12 χρόνια σημείο αναφοράς για τον χώρο των πωλήσεων καθώς παρουσιάζει τις κορυφαίες πρακτικές από όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους. Πρόεδρος της επιτροπής αξιολόγησης είναι ο Καθηγητής Γεώργιος Δουκίδης, Διευθυντής του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου ELTRUN, και Πρόεδρος του ΙΕΛΚΑ. Για τη φετινή διοργάνωση, ο Γεώργιος Δουκίδης σημείωσε στον χαιρετισμό του «Σε μια χρόνια με τις πιο έντονες πληθωριστικές πιέσεις τα φετινά βραβεία αναδεικνύουν βέλτιστες πρακτικές ανταπόκρισης από τις εταιρείες που περιλαμβάνουν: νέα, καινοτόμα προϊόντα, υψηλή παραγωγικότητα και αποτελεσματικότητα των πωλήσεων, έξυπνη Πελατοκεντρικότητα, συνεργατικές cross-functional πρακτικές των πωλήσεων, αναδιοργάνωση της διεύθυνσης πωλήσεων, ψηφιακό μετασχηματισμό και έμφαση στη αποτελεσματική βιωσιμότητα».

Από την πλευρά του, ο Αντώνης Ποταμίτης, Πρόεδρος του ΙΠΕ δήλωσε: «Είναι σημαντικό να επιβραβεύομε τον κόπο και την αγωνία των τμημάτων πωλήσεων προκειμένου να επιτύχουν τον στόχο της χρονιάς και να διακριθούν στους άριστους των πωλήσεων. Στα φετινά βραβεία είχαμε την μεγαλύτερη συμμετοχή όλων των χρόνων αφού συμμετείχαν πάνω από 600 άτομα στη βραδιά της απονομής των βραβείων και είμαστε πολύ χαρούμενοι».

Τα Sales Excellence Awards έδωσαν τιμητική διάκριση στον κύριο Γεώργιο Μυλωνά, Ιδρυτή, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Αλουμίλ για τη συνεισφορά στην κοινωνία και στο επιχειρείν της χώρα μέσω της εταιρείας του, τόσο στην Ελλάδα όσο και στις αγορές του εξωτερικού.

Κορυφαίες Διακρίσεις
Ο τίτλος της Διευθύντριας Πωλήσεων της Χρονιάς απονεμηθεί στην Μαρία Δελαγραμμάτικα, Sales and Operations Director, Sephora.

Ως Στέλεχος Πωλήσεων της Χρονιάς ξεχώρισε η Χριστίνα Πεπόνα, CS Development and Experience Senior Specialis , COSMOTE eValue. Τον τίτλο του Διευθυντή/ Διευθύντριας Τμήματος Πωλήσεων της Χρονιάς κέρδισαν οι: Πολίνα Στρατή, Digital Commerce Lead East Europe & Digital Marketing Lead South East & Central Europe, ΕΛΑΙΣ – Unilever Hellas για τον χώρο των Ψηφιακών μέσων και του ηλεκτρονικού εμπορίου και Παναγιώτης Πέτρου, Director, Σαράντης Α.Β.Ε.Ε | IMBD για τον χώρο των Εξαγωγών.

Τμήματα Πωλήσεων της Χρονιάς
Οι εταιρείες που απέσπασαν τίτλο «Τμήμα Πωλήσεων της Χρονιάς» και που διακρίθηκαν στους επιχειρηματικούς κλάδους που δραστηριοποιούνται είναι οι: Imperial Brands Hellas SA, Παπαστράτος, Vodafone CU, ΔΕΗ, ALD / LeasePlan Hellas, Sephora Greece, Compare Greece – Pricefox.gr, AVIS GREECE, Enerzy.gr, Σαράντης Α.Β.Ε.Ε | ΙΜΒD.

Platinum Βραβεία
Τα έργα που σημείωσαν την υψηλότερη βαθμολογία στην ενότητα που διαγωνίστηκαν κατέκτησαν το Platinum βραβείο της Ενότητας. Στην Ενότητα Αριστεία στα Κανάλια & Υποστήριξη Πωλήσεων, το Platinum βραβείο κέρδισε η Παπαστράτος με την πρωτοβουλία «E-Commerce Last mile excellence» στην Ενότητα Εξαιρετική Απόδοση στις Πωλήσεις, με Platinum διακρίθηκε η L’OREAL HELLAS – Consumer Products Division με την υποψηφιότητα «GARNIER MICELAIRE PRIDE – REMOVE YOUR MAKE UP NOT YOUR PRIDE», ενώ στην Ενότητα Διάκριση στην Οργάνωση της Διεύθυνσης Πωλήσεων δόθηκε διπλή διάκριση Platinum, λόγω ισοψηφίας σε COSMOTE για την πρωτοβουλία «A.I.mpact on Sales: Revolutionizing Sales with Artificial Intelligence» και σε COSMOTE eValue για το «LearnValue Sphere, an Innovative Learning Model».

Sales Company of the Year
Στη φετινή διοργάνωση απονεμηθεί, για πρώτη χρονιά, ο τίτλος Sales Company of the Year με την πρώτη θέση να κατακτούν στην κατηγορία Growth η Παπαστράτος, στην κατηγορία Innovation η Γρ. Σαράντης ΑΒΕΕ και στην κατηγορία Sustainability η Diageo Hellas.

Αναφορικά, ήταν χρυσός χορηγός η Cosmote, ενώ χορηγοί: Cosmote e-Value, Γερμανός, Peugeot, χορηγός ποτού η Aperol και υποστηρικτή η Αθηναϊκή Ζυθοποιία.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter