Η ΤΕΧΝΟΣΩΛ ΕΠΕ, μία εταιρεία με χρόνια εμπειρία στο χώρο του εξοπλισμού καταστημάτων και αποθηκευτικών χώρων, ιδρύθηκε το 1974 στη Μεταμόρφωση Αττικής, με αρχικό κύκλο εργασιών την παραγωγή διάτρητων γωνιακών ελασμάτων και μεταλλικών ραφιών τύπου DEXION.

Η ΤΕΧΝΟΣΩΛ ΕΠΕ, μία εταιρεία με χρόνια εμπειρία στο χώρο του εξοπλισμού καταστημάτων και αποθηκευτικών χώρων, ιδρύθηκε το 1974 στη Μεταμόρφωση Αττικής, με αρχικό κύκλο εργασιών την παραγωγή διάτρητων γωνιακών ελασμάτων και μεταλλικών ραφιών τύπου DEXION. Με το πέρασμα των χρόνων η εταιρεία ασχολήθηκε με το γενικό εξοπλισμό καταστημάτων (σούπερ μάρκετ – αποθηκευτικοί χώροι).

Η εταιρεία ΤΕΧΝΟΣΩΛ ΕΠΕ είναι μέλος του ομίλου εταιρειών Λ. ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ, ο οποίος βρίσκεται στο προσκήνιο στο χώρο της βιομηχανίας επί 45 συναπτά έτη. Πραγματοποιεί επενδύσεις στους τομείς επεξεργασίας αλουμινίου, σιδήρου και στο χώρο των κατασκευών κτιρίων. Εταιρείες που ανήκουν στον όμιλο είναι η ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ Λ. ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ ΠΡΟΦΙΛ ΑΕ (η οποία έχει εισαχθεί στο Χρηματιστήριο), η PROFIL ALOYMINION ABE και η ΕΟΚΤΕ ΑΕ. Οι επενδυτικές δραστηριότητες του ομίλου έχουν σαν σκοπό την προσφορά στην αγορά προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής ποιότητας.

Από το 1996 η εταιρεία ΤΕΧΝΟΣΩΛ δραστηριοποιείται και στον τομέα των ειδικών κατασκευών αποθήκευσης (παλετόραφα – DRIVE IN – MIDI RACK – CANTILEVER), καθώς και στον τομέα της οργάνωσης και διαχείρισης της σύγχρονης αποθήκης με συστήματα διακίνησης και μεταφοράς των εμπορευμάτων. Παράλληλα η εταιρεία δραστηριοποιείται και στον τομέα των ξύλινων κατασκευών (αρτοποιία, μαναβική, κάβα ποτών, έπιπλα γραφείου, αρχειοθήκες, φοριαμοί, έπιπλα ηλεκτρονικών υπολογιστών και εκτυπωτών).

Νέο επενδυτικό πρόγραμμα

Το προς υλοποίηση επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας, όπως μας είπε ο κ. Στέλιος Καλαφατέλης, περιλαμβάνει νέο μηχανολογικό εξοπλισμό και καινούργια μηχανήματα για παραγωγή νέων προϊόντων. Αυτή τη στιγμή η εταιρεία διαθέτει ήδη μεγάλη παραγωγική δυνατότητα, αφού είναι σε θέση να παράγει 2000 ράφια την ημέρα, ενώ με τις προωθούμενες επενδύσεις στοχεύει να αγγίξει τον αριθμό των 3000 – 3500 ραφιών ημερησίως. Η παραγωγική δυνατότητα της εταιρείας, σε συνδυασμό με τη συμμετοχή της σε όλα τα στάδια κατασκευής και στησίματος των ραφιών με χαμηλό κόστος, αποτελεί ένα από τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, καθώς οι ανταγωνιστές της είναι στην πλειοψηφία τους κατά κύριο λόγο εισαγωγείς. Ο χώρος του εργοστασίου της ΤΕΧΝΟΣΩΛ όπου γίνεται η παραγωγή μεταλλικών ραφιών καταλαμβάνει έκταση 1850 τ.μ. και βρίσκεται στο 12ο χλμ. της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας. Στο εργοστάσιο απασχολούνται 40 άτομα. Οι αποθήκες ετοίμων προϊόντων, η έκθεση και τα γραφεία της εταιρείας στεγάζονται σε ένα χώρο 1000 τ.μ., ο οποίος βρίσκεται στη Μεταμόρφωση Αττικής.

Η ΤΕΧΝΟΣΩΛ προχωρά στην ανάπτυξη του δικτύου πωλήσεων, προσδοκώντας διπλασιασμό πωλήσεων. Η αύξηση των πωλήσεων της εταιρείας την τελευταία τετραετία ήταν της τάξεως του 47% με ανάλογη αύξηση των κερδών της.

Τα προϊόντα της εταιρείας απευθύνονται σε όλη τη γκάμα των επαγγελματιών, ακόμη και σε νοικοκυριά. Διαθέτει ωστόσο μία μακρά εμπειρία σε παραγωγή ραφιών για τα σούπερ μάρκετ και σε παράλληλη υποστήριξη. Το στήσιμο των ραφιών γίνεται από δικά της συνεργεία και οι εργασίες αφορούν τόσο στα σημεία πώλησης του καταστήματος, τα οποία επισκέπτονται οι πελάτες, όσο και στους αποθηκευτικούς χώρους. Όπως τονίζει ο κ. Καλαφατέλης, “μέσα σε ένα σούπερ μάρκετ μπορούμε να δώσουμε μία ολοκληρωμένη λύση για τα πάντα, ακόμη και για την κάβα ή τη μαναβική”. Ο ίδιος προσθέτει ότι “σε ένα σούπερ μάρκετ δεν "πουλάει" μόνο το προϊόν, αλλά και ο τρόπος που είναι τοποθετημένο, ο χώρος και ο τρόπος που είναι στημένο, η εικόνα του ραφιού κλπ.”. Διευκρινίζει ακόμη ότι πέραν της τυποποιημένης πρότασης για το ράφι του σούπερ μάρκετ υπάρχουν και εναλλακτικές κατά περίπτωση προτάσεις από την εταιρεία, με διαφορετικούς χρωματισμούς και άλλες παρεμβάσεις, οι οποίες εφαρμόζονται σε σούπερ μάρκετ αλλά και άλλους τύπους καταστημάτων.

Η ΤΕΧΝΟΣΩΛ, παράλληλα με την ανάπτυξη του δικτύου πωλήσεων, αυτή την περίοδο μπαίνει σε διαδικασία ISO, που θα της επιτρέψει να προωθεί στην αγορά προϊόντα ελεγμένα ως προς την ασφάλεια, την αντισεισμικότητα και όλες τις τεχνικές προδιαγραφές.