Η Β. Ι. Αλμπάνης ΑΕ καλύπτει πλήρως τις ανάγκες των καταστημάτων της Μετρό με υψηλών προδιαγραφών εξοπλισμό για την ικανοποίηση των αναγκών, αφενός, πληροφόρησης των πελατών της και, αφετέρου, συνδυαστικής διαχείρισης της ζωής των καταστημάτων εκ μέρους του προσωπικού τους.

Στον εν λόγω εξοπλισμό ανήκουν οι εκτυπωτές και αναγνώστες bar code και Micro Kiosks Motorola, των σειρών ΜΚ220, ΜΚ1200 και ΜΚ500, για price checking σε πραγματικό χρόνο για τον πελάτη. Πριν από μερικά χρόνια όλες οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ υποχρεώθηκαν νομικά να τοποθετήσουν συστήματα πληροφόρησης τιμών για τους καταναλωτές. 

Η ακρίβεια και η αμεσότητα στο πέρασμα των τιμών στο ράφι συνιστούσε ανέκαθεν πηγή άγχους και κόστους για το λιανεμπόριο, δεδομένου ότι πάντα για κάποιες κατηγορίες προϊόντων η σχετική διαδικασία έπρεπε να επαναλαμβάνεται χειροκίνητα, πράγμα που αύξανε τις πιθανότητες λαθών. Ωστόσο, η Μετρό υποδέχθηκε την εφαρμογή του νόμου ήδη έτοιμη, αφού αναζήτησε έγκαιρα μια ολοκληρωμένη και τεχνολογικά προηγμένη λύση προς όφελος της αδιαμφισβήτητης εγκυρότητάς της έναντι των πελατών της, απαντώντας θετικά, ταυτόχρονα, στο ζητούμενο των συνεργειών του εξοπλισμού, προκειμένου να ικανοποιούνται πολύ περισσότερες ανάγκες σχετικές με τη διαχείριση της ζωής των καταστημάτων.

Ολοκληρωμένη λύση
Ειδικότερα, το Τμήμα Ανάπτυξης Εφαρμογών Καταστημάτων της αλυσίδας, αφού μελέτησε σε βάθος τις ανάγκες των καταστημάτων, προσάρμοσε τη χρήση του εξοπλισμού για Micro Kiosk  στις ανάγκες ενημέρωσης των πελατών της για τις τιμές, μέσω της δημιουργίας αφενός ενός προγράμματος που τους εκπαιδεύει στη χρήση του εξοπλισμού και τους προσφέρει παράλληλα την πληροφόρηση που χρειάζονται, και αφετέρου ενός προγράμματος που καταργεί το «κυνήγι του χρόνου» για το προσωπικό της, καθώς, με μία απλή κάρτα που διαθέτει bar code, ο υπάλληλος έχει και κάρτα εισόδου και κάρτα πρόσβασης στα επιμέρους συστήματα της επιχείρησης (λχ ταμειακές μηχανές, φορητά τερματικά για παραγγελίες κλπ).

Μέσα από αυτή την κοινή για όλα τεχνολογική λύση, ενημερώνεται online ο κεντρικός server σχετικά με τα προγράμματα προσωπικού, ενισχύεται η ασφάλεια όλων των λειτουργιών και παρακολουθείται η παραγωγικότητα στο ERP σύστημα της εταιρείας. Αρκετές εφαρμογές που εξυπηρετούν τόσο τους πελάτες όσο και το προσωπικό, όπως ο έλεγχος των τιμών, η ενημέρωση για τις προσφορές και τις προωθήσεις, η διαχείριση των κουπονιών, η μέτρηση των ωρών εργασίας του προσωπικού, η εσωτερική επικοινωνία κοκ μπορεί να εκτελούνται στα Micro Kiosks.

Ειδικά η εγκατάσταση του ΜΚ500, χάρη στο πολύ μικρό του μέγεθος, αφήνει πολύ περισσότερο χώρο για τοποθέτηση περισσότερων προϊόντων στα ράφια, ενώ ενσωματώνει όλες τις σύγχρονες λειτουργίες τόσο στις υφιστάμενες όσο και σε νέες εγκαταστάσεις. Όπως τονίζει ο κ. Γ. Βουτυράς, διευθυντής Οργάνωσης και Πληροφορικής της Μετρό, «η συνεργασία μας με τη Β. Ι. Αλμπάνης ΑΕ μας πρόσφερε μία αξιόπιστη λύση πολλαπλών δυνατοτήτων, καθώς ακόμη δεν έχουμε εξαντλήσει όλα όσα μπορούμε να κάνουμε για τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών, τη μείωση του λειτουργικού μας κόστους και την αύξηση της παραγωγικότητάς μας».

Η Β. Ι. Αλμπάνης ΑΕ, με ηγετική θέση στο χώρο των enterprise mobility λύσεων, αντιπροσωπεύει τους διεθνείς οίκους Motorola Enterprise Mobility Division (Εlite Specialist Partner), Zebra Technologies (Premier Partner & ZASP Zebra Authorized Service Partner, Card Specialist Partner), Honeywell Batteries (Premier Partner), Honeywell Aidc (Partner), Citizen (Premier Partner), Toshiba Tec (Partner) κ.ά. Διαθέτει αξιόπιστες λύσεις στους τομείς της εφοδιαστικής αλυσίδας του λιανεμπορίου, της τιμολόγησης επί αυτοκινήτου, των ασυρμάτων δικτύων, της διαχείρισης αποθηκών, της εκτύπωσης ετικετών και πλαστικών ααρτών, καθώς και της ανάγνωσης και εκτύπωσης bar code.