Το τέταρτο αίτημα εκταμίευσης πόρων ύψους 1 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ) για επιχορηγήσεις υπέβαλε χθες την Πέμπτη 6 Ιουνίου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, είχε ήδη προηγηθεί τον Απρίλιο το αντίστοιχο τέταρτο αίτημα εκταμίευσης πόρων, ύψους 2,3 δισ. ευρώ, για το δανειακό σκέλος του ΤΑΑ μετά από την επίτευξη του στόχου της συμβασιοποίησης δανειακών πόρων ΤΑΑ.

Συνολικά, οι εκταμιεύσεις προς την Ελλάδα στο πλαίσιο του Ταμείου, που αναμένονται τους επόμενους μήνες, ανέρχονται πλέον σε 3,3 δισ. ευρώ.

O Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Θανάσης Κοντογεώργης, υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Η χώρα μας παραμένει στις πρώτες θέσεις στην απορρόφηση πόρων από το ΤΑΑ, πόρων απαραίτητων για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, τον παραγωγικό μετασχηματισμό της οικονομίας, την ενίσχυση δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων, τη βελτίωση της δικαιοσύνης και της δημόσιας διοίκησης, την ατομική ευημερία του κάθε πολίτη».


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter