Το Γραφείο ΟΕΥ στην Μπανγκόκ προωθεί σημαντικά τα ελληνικά προϊόντα Γεωγραφικών Ενδείξεων (GI) στο ταϊλανδικό επιχειρηματικό και καταναλωτικό κοινό. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του σεμιναρίου με τίτλο “Geographical Indications Exhibition: Promoting rural development and tourism”, που διοργανώνεται από την Υπηρεσία Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ταϊλάνδης σε συνεργασία με το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ (EUIPO), τα ελληνικά προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ, όπως η φέτα, το ελληνικό ελαιόλαδο, το ούζο και η μαστίχα, παρουσιάζονται ως αντιπροσωπευτικά ευρωπαϊκά προϊόντα.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η Ελλάδα αποτελεί τη μοναδική χώρα-μέλος της ΕΕ που επιλέχθηκε για να προωθήσει την ευρωπαϊκή ταυτότητα υψηλής ποιότητας τροφίμων υπό τον τίτλο “Greek GIs: A Window to European Culture”. Το γεγονός αυτό ενισχύει το προφίλ της χώρας και τη θέση της στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για τη Συμφωνία Οικονομικής Συνεργασίας ΕΕ-Ταϊλάνδης.

Το σεμινάριο, που θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 6 Οκτωβρίου 2024 στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού της Μπανγκόκ, περιλαμβάνει την προβολή ενός ειδικού βίντεο αφιερωμένου στα ελληνικά προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ. Σημαντικοί ομιλητές, συμπεριλαμβανομένων εκπροσώπων της ΕΕ και ειδικών σε θέματα προστασίας ΠΟΠ-ΠΓΕ, θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση.

Η συμμετοχή της Ελλάδας στο εν λόγω σεμινάριο προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να προβληθούν τα ελληνικά προϊόντα ως βασικά εκπρόσωπα των ευρωπαϊκών τροφίμων υψηλής ποιότητας και να ενισχυθεί η εμπορική διπλωματία της χώρας στην περιοχή.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter