Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος συμφωνεί ότι «το επίπεδο τιμών στην Ελλάδα είναι υψηλότερο». Ποιοι τομείς όμως έχουν ακριβότερο κόστος; Ποτέ δεν έχει γίνει σοβαρή μελέτη επ’ αυτού.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Bespoke SGA Holdings τόνισε ότι «δεν καταλαβαίνει ποιο είναι το όριο όπου τα κέρδη ονομάζονται πια υπερκέρδη» και σημείωσε ότι «δεν έχει δει ποτέ καρτέλ».

Όμως αποκάλυψε ότι έχει υπάρξει αίτημα προς τον Γιάννη Στουρνάρα, ώστε να μελετηθούν οι παράγοντες που αυξάνονται το κόστος από την ίδια την Τράπεζα της Ελλάδος.

«Έχουμε πάρα πολλά μικρά μαγαζιά. Είναι πάνω από 24.000 σημεία πώλησης. Αυτό ενθαρρύνει την υψηλότερη τιμή και τον πληθωρισμό τροφίμων», δήλωσε.

«Αν δεν ανακάμψει ο μεγάλος πορτοκαλεώνας της νότιας Αμερικής, στο πορτοκάλι θα υπάρχει πάντα έλλειψη»

«Το κακάο, από τα €4,20, ανέβηκε στα €42,00 το κιλό και όταν έπεσε η τιμή του, έφτασε μέχρι τα €26,00 και είμαστε ικανοποιημένοι», είπε χαρακτηριστικά. «Σε κάποια προϊόντα θα πάψει να υπάρχει θέμα τιμής. Θα πάψουν να υπάρχουν τα ίδια τα προϊόντα. Η τιμή του πορτοκαλιού έχει τριπλασιαστεί, αν και είναι τώρα εκτός εποχής. Αν δεν ανακάμψει ο μεγάλος πορτοκαλεώνας της νότιας Αμερικής, στο πορτοκάλι θα υπάρχει πάντα έλλειψη», επεσήμανε ακόμη ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Bespoke SGA Holdings.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter