Πολλούς "πόντους" σε βάρος του ανταγωνισμού της κέρδισε η Α-Β Βασιλόπουλος με την εξαγορά της Plus Hellas, διευρύνοντας την παρουσία της στη Βόρειο Ελλάδα, με μια και μόνο κίνηση. Μέσα από το deal της Plus, ο όμιλος κατέλαβε 33 εμπορικά πόστα -κατά βάση σε Μακεδονία και Θράκη, αλλά και στην Κεντρική Ελλάδα- σε περιοχές, όπου δεν είχε μέχρι σήμερα ουσιαστική παρουσία. Ταυτόχρονα, εξασφάλισε ένα υπερσύγχρονο κέντρο logistics στη Θεσσαλονίκη, ικανό να υποστηρίξει τουλάχιστον 45 καταστήματα.

Η κατά μέτωπο εισβολή της Α-Β Βασιλόπουλος στη Βόρεια Ελλάδα αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός εξαμήνου από την έγκριση της εξαγοράς από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Στο διάστημα αυτό η αθηναϊκή αλυσίδα θα μετατρέψει τα 33 καταστήματα σε μονάδες που θα λειτουργούν με την ταυτότητα και τις προδιαγραφές του δικτύου της.

Οσο για τα οφέλη που θα έχει η εταιρεία από την απόκτηση της Plus Hellas, οι πιο απαισιόδοξες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για αύξηση τζίρου 10% σε 12μηνη βάση ή, αλλιώς, για ετήσια έσοδα τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με τις αισιόδοξες εκτιμήσεις η τόνωση του τζίρου της εταιρείας θα ξεπεράσει τα 150 εκατ. ευρώ.

Οι ανωτέρω υπολογισμοί ανταποκρίνονται απόλυτα στην πραγματικότητα, αν αναλογιστεί κανείς ότι η Plus Hellas είχε το 2006 τζίρο 60 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2007 πιθανολογείται ότι τα έσοδά της από τις πωλήσεις κυμάνθηκαν μεταξύ 120 και 150 εκατ. ευρώ. Κι όλα αυτά με τιμές discount, διότι σε τιμές μιας κλασικής αλυσίδας ο τζίρος εκτινάσσεται σε υψηλότερα επίπεδα.

Σημειώνεται ότι από την εξαγορά της Plus Hellas η Α-Β Βασιλόπουλος εξασφάλισε ακόμη τρία πολύ σημαντικά οφέλη:

  • Την αξιοποίηση του ακινήτου της εταιρείας στη Θήβα που προορίζονταν για κέντρο logistics και το οποίο η διοίκηση της αλυσίδας προτίθεται να πουλήσει, περιορίζοντας έτσι σημαντικά το κόστος της εξαγοράς, που, όπως είναι γνωστό, ανήλθε σε 69,5 εκατ. ευρώ.
  • Την ακύρωση της επένδυσης για την οργάνωση κέντρου logistics στη Βόρεια Ελλάδα, που υπολογιζόταν ότι θα της κόστιζε περί τα 25 εκατ. ευρώ.
  • Την αξιοποίηση των συμβολαίων που είχε συνάψει η Plus Hellas για το άνοιγμα των επόμενων καταστημάτων της. Η χρήση των σχετικών συμβολαίων περνά τώρα στην Α-Β Βασιλόπουλος, η οποία εξασφαλίζει και νέα πόστα, ώστε να αυξήσει περαιτέρω τα σημεία πώλησης και σε άλλες περιοχές πέραν της Βόρειας Ελλάδας.