Πέγκυ Ντέιβις, πρόεδρος, PLMA

Το πόσιμο θαλασσινό νερό (Netherlands’ Sea Water), το πόσιμο ξίδι, το ψωμί σε μορφή ζελέ με παρασκευή από τσάι κι ακόμη, το λειτουργικό αφέψημα ψευδάργυρου ήταν μερικά από τα πιο καινοτόμα προϊόντα που παρουσιάστηκαν στην έκθεση PLMA 2024, στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας και πιο συγκεκριμένα, από την ενότητα PLMA’s New Product Expo.

Από άποψη χρήσης του κάθε προϊόντος από τον τελικό καταναλωτή, στον εκθεσιακό χώρο RAI Convention Centre συζητήθηκαν περισσότερο από όλα ο αντίκτυπος της συμμετοχής του κάθε νέου προϊόντος στη διατροφή και συνεπακόλουθα, στην υγεία του κάθε καταναλωτή που θα το δοκιμάσει.

Η ετήσια έκθεση προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας γίνεται ώστε να υποστηρίξει τα αναπτυξιακά πλάνα των απανταχού λιανεμπόρων του πλανήτη με προϊόντα και συσκευασίες.

Φιλοδοξούμε να μετατραπούμε σε σημείο συνάντησης καινοτομίας, δήλωσε η πρόεδρος του οργανισμού PLMA, Πέγκυ Ντέιβις, μετά τη λήξη της έκθεσης.

Σημειώνεται ότι στα 43.500 τετραγωνικά μέτρα του εκθεσιακού χώρου βρέθηκαν φέτος περισσότερες από 3.000 εταιρείες ως εκθέτες, από 73 διαφορετικές χώρες και ακόμη, πάνω από 17.000 επισκέπτες. Σημαντικός παράγοντας ήταν η αύξηση του χώρου για εκθέτες εκτός τροφίμου (non-food προϊόντα), κατά 10%.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter