Ιδιαίτερα ικανοποιημένη από τη συνεργασία της με την ΑΒ Βασιλόπουλος για την ανάπτυξη του δικτύου των καταστημάτων Holland & Barrett δηλώνει η διοίκηση του ομίλου Φουρλή, με τη συνύπαρξη των δύο brands να επεκτείνεται εντός του Μαΐου σε δύο ακόμα καταστήματα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ.

Υπενθυμίζεται ότι τη Holland & Barrett, μία ιστορική και πολύ γνωστή στη Βρετανία και σε άλλες χώρες της Ευρώπης εταιρεία λιανικής που ειδικεύεται σε συμπληρώματα διατροφής, προϊόντα ομορφιάς, αλλά και εξειδικευμένα τρόφιμα και ροφήματα, έφερε στην Ελλάδα ο όμιλος Φουρλή, ανοίγοντας το πρώτο κατάστημα της αλυσίδας τον Ιανουάριο του 2023 στη Γλυφάδα.

Ακολούθησαν η Κηφισιά και το The Mall Athens, καθώς η αρχική στόχευση του ομίλου Φουρλή ήταν το άνοιγμα καταστημάτων σε περιοχές-εμπορικά κέντρα με υψηλή επισκεψιμότητα. Εν συνεχεία, η «βεντάλια» άνοιξε προς τις συνοικίες, με καταστήματα σε Χαλάνδρι και Νέα Σμύρνη (με το δεύτερο μάλιστα να πηγαίνει πολύ καλά), αλλά και με το πρώτο shop-in-shop Holland & Barrett μέσα στο κατάστημα ΑΒ Βασιλόπουλος στο Ελληνικό, στο πλαίσιο συνεργασίας με την αλυσίδα, που άνοιξε τις πόρτες του τον περασμένο Δεκέμβριο.

Μετά το Ελληνικό, Νέα Ερυθραία και Θεσσαλονίκη
Όπως ανέφερε στη διάρκεια εκδήλωσης ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Φουρλή, Δημήτρης Βαλαχής, το κατάστημα στο Ελληνικό είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο της Holland & Barrett, καθώς η υψηλή επισκεψιμότητα του σούπερ μάρκετ, και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό από τακτικούς πελάτες, έχει βοηθήσει στη δημιουργία μίας σταθερής σχέσης με τους πελάτες. Αξιοποιώντας τη δυναμική της συνεργασίας με την ΑΒ Βασιλόπουλος, τα Holland & Barrett «μπαίνουν» τώρα και σε δύο ακόμα καταστήματα της αλυσίδας, αρχής γενομένης αυτήν την εβδομάδα από το ανανεωμένο κατάστημα της Νέας Ερυθραίας, πάνω στην εθνική οδό, όπου μάλιστα το υπάρχον τμήμα Armonia του σούπερ μάρκετ «κόπηκε στη μέση» για να εγκατασταθεί εκεί η Holland & Barrett, ενώ μέσα στον Μάιο θα ανοίξει και ένα ακόμα shop-in-shop σε κατάστημα της ΑΒ Βασιλόπουλος στη Θεσσαλονίκη.

Ετοιμάζει επέκταση στη Ρουμανία
Παρότι η Holland & Barrett αντιπροσωπεύει πολύ μικρό μέρος του τζίρου του ομίλου Φουρλή (στο πρώτο τρίμηνο του 2024 οι πωλήσεις της ανήλθαν σε 400.000 ευρώ περίπου), πρόκειται για μία δραστηριότητα με υψηλό περιθώριο μεικτού κέρδους, άνω του 50%, και η διοίκηση του ομίλου εμφανίζεται ικανοποιημένη από την ανάπτυξή της. Μία ανάπτυξη η οποία συνεχίζεται με νέα καταστήματα να βρίσκονται στα σκαριά στην Αθήνα, ενώ παράλληλα δρομολογείται για το 2025 η επέκταση του concept και στη Ρουμανία, όπου επίσης θα αναπτυχθεί από τον όμιλο Φουρλή.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter