Η RECKITT BENCKISER και το Veet διεξήγαγαν μία έρευνα με αντικείμενο τα χαρακτηριστικά της σημερινής γυναίκας και τη σχέση των χαρακτηριστικών αυτών με τις πρακτικές περιποίησης – ιδιαίτερα με την καλλυντική αποτρίχωση.

Η RECKITT BENCKISER και το Veet διεξήγαγαν μία έρευνα με αντικείμενο τα χαρακτηριστικά της σημερινής γυναίκας και τη σχέση των χαρακτηριστικών αυτών με τις πρακτικές περιποίησης – ιδιαίτερα με την καλλυντική αποτρίχωση.

Σε ειδική εκδήλωση για τους δημοσιογράφους, που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο, παρουσιάστηκαν οι τέσσερις βασικές κατηγορίες γυναικών, όπως αυτές προέκυψαν από την έρευνα: πολυδιάστατη, femme fatale, παραδοσιακή και γυναίκα εν δράσει. Η πολυδιάστατη γυναίκα σε όλους τους τομείς της καθημερινής ζωής συνδυάζει τη θηλυκότητα με άλλα αντικρουόμενα –πολλές φορές– χαρακτηριστικά. Δίνει έμφαση στο πρόσωπο και τα μαλλιά της και θεωρεί την καλλυντική αποτρίχωση ένα σημαντικό κομμάτι της καθημερινής της περιποίησης με γνώμονα τη διάρκεια του αποτελέσματος.

Η femme fatale ταυτίζεται με την εμφάνισή της, είναι χειραφετημένη, αλλά και «γατούλα». Φροντίζει ιδιαίτερα την εμφάνισή της και γι' αυτό η αποτρίχωση αποτελεί προτεραιότητά της, προκειμένου να νιώθει και να φαίνεται όμορφη και ελκυστική. Συνήθως επιλέγει ανώδυνες μεθόδους αποτρίχωσης. Η παραδοσιακή γυναίκα προσδιορίζει την ύπαρξή της από αυτά που προσφέρει στο περιβάλλον της, ενώ προσπαθεί να ανταποκριθεί σε όλους τους ρόλους –μητέρα, νοικοκυρά, σύζυγος, εργαζόμενη. Δεν φροντίζει ιδιαίτερα τη συνολική της εμφάνιση και περιορίζεται στη βασική καθημερινή περιποίηση (μακιγιάζ, καθαριότητα). Τέλος η γυναίκα εν δράσει έχει ως σημείο αναφοράς τη διαφοροποίηση. Ενεργητική και με αθλητικό στυλ, αναζητεί τη φυγή από την καθημερινότητα και βρίσκεται σε συνεχή εγρήγορση. Φροντίζει το πρόσωπο και τη φυσική της κατάσταση και επιλέγει μία αποτελεσματική και σε βάθος αποτρίχωση, το αποτέλεσμα της οποίας θα διαρκεί περισσότερο, έστω και αν είναι επώδυνη.

Το Veet διαθέτει προϊόντα αποτρίχωσης ξεχωριστά για κάθε σημείο του σώματος και ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε μίας από τις παραπάνω κατηγορίες γυναικών. Πρόσφατα στη σειρά Veet προστέθηκαν δύο νέα καινοτομικά προϊόντα, που προσφέρουν επιπλέον ευκολία στη χρήση: 1. Ο πρακτικός αποτριχωτικός αφρός, με σύνθεση εμπλουτισμένη με Aloe Vera & Βιταμίνη Ε, είναι ιδανικός για εύκολη, ανώδυνη και γρήγορη αποτρίχωση. Ξεβγάζεται εύκολα με νερό και η τριχοφυία αφαιρείται αποτελεσματικά στο ντους με το πρακτικό σφουγγαράκι, αφήνοντας το δέρμα απαλό και τέλεια ενυδατωμένο. 2. Το κερί Orientale roll-on Aquasystem κάνει την αποτρίχωση ακόμα πιο πρακτική, αφού δεν χρειάζεται φούρνος μικροκυμάτων ή μπεν μαρί για να ζεσταθεί το κερί. Απλώνεται γρήγορα χάρη στο πρακτικό του roll-on και διατηρείται στη σωστή θερμοκρασία καθ’ όλη τη διάρκεια της χρήσης. Τα υπολείμματα του κεριού ξεβγάζονται εύκολα με νερό, καθώς το προϊόν έχει ως βάση τη ζάχαρη. Το πρακτικό αυτό κερί διατίθεται τώρα σε νέο άρωμα Cotton Flowers και προσφέρει μοναδική αίσθηση απαλότητας στο δέρμα.