Από το Carrefour Αλίμου ξεκίνησε η εφαρμογή του προγράμματος ανακύκλωσης που εγκαινιάζει ο όμιλος Καρφούρ Μαρινόπουλος στα υπέρ μάρκετ της εταιρείας. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σύστημα ανταποδοτικής ανακύκλωσης, που δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να επιστρέφουν για ανακύκλωση πλαστικά μπουκάλια, γυάλινες φιάλες, μεταλλικά κουτιά, χάρτινες συσκευασίες, ηλεκτρικές μικροσυσκευές, κινητά τηλέφωνα και μπαταρίες, στους χώρους έξω από το κατάστημα.

Η επίσημη παρουσίαση του Συστήματος Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης και του πρώτου Ολοκληρωμένου Κέντρου Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης που εφαρμόζεται σε συνεργασία με την ΤΕΧΑΝ Περιβαλλοντική Διαχείριση, έγινε το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2007, στο Carrefour Αλίμου σε μια μεγάλη γιορτή, κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκε συναυλία του τραγουδιστή Κωνσταντίνου Χριστοφόρου, ενώ διενεργήθηκε και μεγάλος διαγωνισμός ανακύκλωσης.

Το προηγμένης τεχνολογίας Σύστημα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης που εφαρμόζει ο όμιλος, όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, “είναι ιδιαίτερα ελκυστικό και φιλικό προς την χρήση. Μέσω της σταδιακής τοποθέτησης του συγκεκριμένου Συστήματος σε όλα τα υπέρ μάρκετ του ομίλου, τα Carrefour δίνουν την ευκαιρία στο κοινό τους να συνδυάσει τις αγορές του με την ανακύκλωση, συμμετέχοντας με αυτόν τον τρόπο στην προστασία του περιβάλλοντος”.

Οι καταναλωτές που ανακυκλώνουν, παραλαμβάνουν κουπόνια για έκπτωση στις αγορές τους, ενώ έχουν την επιλογή να δωρίσουν την αντίστοιχη αξία του κουπονιού για την ενίσχυση του «Χαμόγελου του Παιδιού».