Το Nextdoor είναι μια ιδιωτική εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο και υποστηρικτές μεγάλες επιχειρήσεις των ΗΠΑ, που δηλώνει πως έχει στόχο να λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος όσων ενδιαφέρονται να συνεργάζονται, να ανταλλάσσουν πληροφορίες, αγαθά και υπηρεσίες σε επίπεδο γειτονιάς, για την υποστήριξη των τοπικών κοινωνιών.

Η Walmart ανακοίνωσε πρόσφατα τη συνεργασία της με τo πρόγραμμα Nextdoor, με αφορμή την εμφάνιση του κορωναϊού. Μέσω του προγράμματος συνεργασίας, τα μέλη του Nextdoor θα μπορούν να βοηθούνκατοίκους της γειτονιάς τους, που αντιμετωπίζουν προβλήματα, στην πραγματοποίηση αγορών από τα καταστήματα της αλυσίδας. Τα μέλη συνδέονται μέσω της σχετικής πλατφόρμας, ώστε να κανονίσουν τις λεπτομέρειες.

Η αλυσίδα δηλώνει πως η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Μέσω του προγράμματος, σύμφωνα με την αλυσίδα, έχει εξυπηρετηθεί σημαντικός αριθμός πολιτών, όχι μόνο για αγορές ταχυκίνητων προϊόντων, αλλά και για την εκτέλεση ιατρικών συνταγών για προμήθεια φαρμάκων. Από την πλευρά της η Nextdoor σημειώνει σε επίσημες ανακοινώσεις της πως διαπίστωσε επταπλάσια αύξηση του αριθμού των πολιτών που εγγράφονται σε ομάδες αλληλοβοήθειας.

Η Walmart έχει ήδη υλοποιήσει κι άλλα προγράμματα, που διευκολύνουν τις διαδικασίες αγορών στην περίοδο εφαρμογής έκτακτων μέτρων λόγω της πανδημίας, όπως το πρόγραμμα ανέπαφων αγορών Walmart Pay. Οι πελάτες, χρησιμοποιώντας τη σχετική εφαρμογή στο κινητό τους, σκανάρουν και πληρώνουν ανέπαφα τα προϊόντα που επιλέγουν. Με αυτό τον τρόπο, η εταιρεία επιτυγχάνει και τον ιδιαίτερα σημαντικό στόχο της μείωσης των πελατών που επισκέπτονται τα καταστήματά της, κάνοντας πιο ασφαλή, εύκολη και γρήγορη τη διαδικασία αγορών, εν μέσω COVID-19.