Η διανομή των προϊόντων ξηρού φορτίου της Plias ΑΒΕΕ θα πραγματοποιείται πλέον από την ΕΛΓΕΚΑ ΑΕ, μετά την υπογραφή του σχετικού μνημονίου συνεργασίας στις αρχές Δεκεμβρίου.

ΕΙδικότερα, η συμφωνία αφορά στη διανομή από το δίκτυο της ΕΛΓΕΚΑ των προϊόντων των επώνυμων σειρών Aromatics (αφρόλουτρα, αρωματικά σαπούνια, γαλακτώματα σώματος), Natura (κρεμοσάπουνα) και Καραβάκι (αφροντούς, σαπούνια, αφροί ξυρίσματος) στα κανάλια των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ, του υπόλοιπου πελατολογίου λιανικής και του χονδρεμπορίου σε όλη την Ελλάδα. Στο πλαίσιο της συμφωνίας αυτής η εταιρεία ΕΛΓΕΚΑ θα αναλάβει τις πωλήσεις, το trade marketing, το καταναλωτικό marketing, τα logistics και το merchandising των εν λόγω προϊόντων.
 
Αναφερόμενος στη νέα συμφωνία, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Plias, κ. Αδαμάντιος Λέντσιος δήλωσε: «Η συνεργασία με την ΕΛΓΕΚΑ, μια από τις πιο αξιόλογες εταιρείες διανομής στον ελληνικό χώρο, εντάσσεται στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου αναδιάρθρωσης του ομίλου, που αποσκοπεί στην ανάδειξη της Plias σε έναν σημαντικό παίκτη στον τομέα παραγωγής και ανάπτυξης καινοτομικών προϊόντων προσωπικής περιποίησης και καλλυντικών. Στόχευσή μας είναι να εστιάσουμε στο κύριο αντικείμενο της δραστηριότητάς μας, περιορίζοντας τις λειτουργίες διανομής, μέσα από τη συνεργασία με μια καταξιωμένη εταιρεία διανομών, όπως είναι η ΕΛΓΕΚΑ, το δίκτυο της οποίας, αλλά και η εμπειρία στον τομέα των διανομών διασφαλίζουν την περαιτέρω ανάπτυξη των προϊόντων μας.

Πιστεύουμε ότι η συνεργασία αυτή δημιουργεί σημαντικές συνέργιες ανάμεσα στις δύο εταιρείες, οι οποίες θα συμβάλουν στην ενίσχυση της θέσης των προϊόντων της Plias στα κανάλια διανομής, καθώς και στην επίτευξη θετικών αποτελεσμάτων στις πωλήσεις στην ελληνική αγορά λιανικής. Σε επόμενο στάδιο, τα σχέδιά μας για την επέκταση της συνεργασίας περιλαμβάνουν και την ανάπτυξη νέων σειρών προϊόντων, που θα απευθύνονται στις αγορές των Βαλκανίων, όπου δραστηριοποιείται έντονα η ΕΛΓΕΚΑ».