Με την υπογραφή της εμπορικής συμφωνίας αποκλειστικής διανομής με τη γνωστή κρητική εταιρεία Βέρο Κρητικό-Κριαράς ΑΕ, θυγατρικής της Μύλοι Κρήτης, η ΜΕΒΓΑΛ θα διακινεί στο εξής κρητικά προϊόντα σε όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για τα παραδοσιακά κρητικά γαλακτοκομικά από πρόβειο και κατσικίσιο γάλα, με την εμπορική ονομασία Βέρο Κρητικό, τα οποία περιλαμβάνουν κατσικίσιο γάλα, κατσικίσιο γιαούρτι και όλα τα είδη τυριών (γραβιέρα Κρήτης, ανθότυρος, κατσικίσιο τυρί για κρητικό ντάκο, ξινομυζήθρα).

Ο πρόεδρος της εταιρείας ΜΕΒΓΑΛ, κ. Πέτρος Παπαδάκης, Κρητικός και ο ίδιος, δήλωσε:  «Το νησί της Κρήτης φημίζεται για την παράδοσή του στα γαλακτοκομικά προϊόντα από κατσικίσιο γάλα. Δεν είναι τυχαίο που η μυθολογία θέλει τον Δία, τον πατέρα των θεών, να έχει μεγαλώσει στα βουνά της Κρήτης τρεφόμενος από το γάλα της κατσίκας Αμάλθειας. Οι Κρήτες είναι γνωστοί πρέσβεις της ευεργετικής μεσογειακής διατροφής, και θα θέλαμε να συμπεριλάβουμε τα γαλακτοκομικά τους προϊόντα στη γκάμα των προϊόντων που διανέμει η ΜΕΒΓΑΛ».

Ο πρόεδρος  της εταιρείας Μύλοι Κρήτης, κ. Αλέξανδρος Μαρκαντωνάκης, τόνισε: «Τα προϊόντα Βέρο Κρητικό είναι αγνά και αυθεντικά και παράγονται στην Κρήτη, με τα υψηλότερα πρότυπα, που διασφαλίζουν γεύση και σταθερή ποιότητα. Το γάλα που χρησιμοποιείται για την παραγωγή των προϊόντων Βέρο Κρητικό προέρχεται αποκλειστικά από αιγοπρόβατα που γεννιούνται και μεγαλώνουν στην Κρήτη και εκτρέφονται με τροφές μη γενετικά τροποποιημένες. Τα προϊόντα Βέρο Κρητικό πρεσβεύουν τις παραδοσιακές αξίες των κρητικών γαλακτοκομικών προϊόντων».