Το βιολογικό γάλα της La Dorna Hellas θα διανέμεται από το δίκτυο της ΜΕΒΓΑΛ. Αυτό είναι το περιεχόμενο της συμφωνίας, στην οποία αναμένεται να προχωρήσουν οι δύο εταιρείες με την προοπτική της επέκτασής της και σε άλλα βιολογικά προϊόντα. Η La Dorna Hellas προς το παρόν διανέμει τα προϊόντα της με ίδια μέσα και έχει παρουσία, κατά κύριο λόγο, σε μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας.

Η νέα αυτή συνεργασία εντάσσεται στον στρατηγικό σχεδιασμό της ΜΕΒΓΑΛ για εμπορικές συμμαχίες τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων. Ηδη η βορειοελλαδική γαλακτοβιομηχανία προχώρησε σε δύο εμπορικές συνεργασίες, με τη δανέζικη γαλακτοβιομηχανία Arla Foods και την ελβετική Emmi. Η συμφωνία με την Arla προβλέπει την εξαγωγή φέτας της ΜΕΒΓΑΛ προς τη σκανδιναβική επιχείρηση. Στην παρούσα φάση, η Arla διαθέτει 450 τόνους φέτα ΜΕΒΓΑΛ στη Δανία και τη Σουηδία, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο της παραγωγής από τη ΜΕΒΓΑΛ φέτας private label για τις χώρες, στις οποίες η σκανδιναβική εταιρεία πραγματοποιεί εξαγωγές.

Οσον αφορά στη συμφωνία με την Εmmi, να αναφέρουμε πως προβλέπει τη διακίνηση προϊόντων της ελβετικής εταιρείας από το δίκτυο διανομής της ΜΕΒΓΑΛ, αλλά και προϊόντων της βορειοελλαδικής γαλακτοβιομηχανίας στην Ελβετία μέσω του δικτύου της Emmi. Σήμερα, η Emmi διακινεί στην Ελβετία τη φέτα ΜΕΒΓΑΛ -250 τόνους το 2007 με στόχο τους 350 το 2008-, ενώ με τη σειρά της η ελληνική εταιρεία διαθέτει στην αγορά της χώρας μας τον Cafe Latte της ελβετικής εταιρείας (1,2 εκατ. κύπελλα το 2007).