Η γρήγορη διακίνηση πληροφοριών, διατυπωμένων με ακρίβεια, για ένα εκτεταμένο δίκτυο καταστημάτων, όπως της Jumbo, αποτελεί προϋπόθεση της σωστής λειτουργίας τους προς όφελος της ανταγωνιστικότητάς τους. Η Jumbo, στο πλαίσιο των σχετικών της αναζητήσεων, συνεργάζεται με την Β. Ι. Αλμπάνης ΑΕ, η οποία της προσφέρει αξιόπιστες λύσεις, που εγγυώνται αξιοσημείωτη ελαχιστοποίηση των λαθών, μεγάλη ταχύτητα και ευελιξία, παράγοντες δηλαδή που αυξάνουν την παραγωγικότητα του προσωπικού της αλυσίδας.

Η Jumbo, μια από τις μεγαλύτερες εισηγμένες ελληνικές λιανεμπορικές αλυσίδες πώλησης παιχνιδιών, βρεφικών και εποχιακών ειδών, ειδών διακόσμησης και βιβλιοχαρτοπωλείου, διαθέτει συνολικά 53 μεγάλα καταστήματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, στα οποία απασχολούνται περισσότερα από 3.190 άτομα. Η εταιρεία επεκτείνει το δίκτυό της με γοργούς ρυθμούς, με 3 νέα καταστήματα μέσα στο έτος. Η γρήγορη διακίνηση της πληροφορίας αποτελεί γι’ αυτήν σημαντικό παράγοντα τόσο για τη συνεπή εσωτερική λειτουργία των καταστημάτων της, όσο και για τη σωστή εξυπηρέτηση των πελατών της.

Εκτός από την ταχύτητα, απαραίτητη είναι και η ακρίβεια και επάρκεια στη διακίνηση των πληροφοριών. Το μέγεθός της, άλλωστε, και η ηγετική θέση της στην αγορά της επιβάλλουν τη διαρκή αναζήτηση σύγχρονων και αποτελεσματικών λύσεων, οι οποίες, μέσω των τεχνολογικών τους καινοτομιών, θα φέρουν την επιθυμητή αποτελεσματικότητα. Στο πλαίσιο αυτό, η διοίκησή της έκρινε τον εκσυγχρονισμό των φορητών τερματικών της Jumbo απαραίτητο.

Η λύση
Η Β. Ι. Αλμπάνης ΑΕ κάλυψε και εξακολουθεί να καλύπτει με πληρότητα τις ανάγκες της Jumbo, παρέχοντάς της υψηλών προδιαγραφών τερματικά για την ταχύτερη και πιο άμεση διακίνηση των πληροφοριών, καθώς και λογισμικό με δυνατότητες πολλαπλών εφαρμογών. Ειδικότερα, ο καλύτερος χρόνος διακίνησης των πληροφοριών επιτεύχθηκε με την προμήθεια νέας γενιάς φορητών τερματικών της Motorola, τύπου MC55A0 και MC70/75 series.

Το ασύρματο δίκτυο της Motorola βασίζεται στην τεχνολογία Wireless Switch & WING5 στις αποθήκες και τα καταστήματα της αλυσίδας, προσφέροντάς της αξιοπιστία και αξιοσημείωτη ελαχιστοποίηση των λαθών, μεγάλη ταχύτητα και ευελιξία, παράγοντες που καθιστούν το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας πιο αποδοτικό.

Όπως τονίζει η κυρία Ελένη Τσιτσοπούλου, υπεύθυνη Μηχανογράφησης/Web της Jumbo και επικεφαλής του σχετικού project, «η συνεργασία με τη Β. Ι. Αλμπάνης ΑΕ μας προσφέρει αξιοπιστία».

Σημειώνεται ότι οι απαραίτητες εκτυπώσεις στην εταιρεία (ετικέτες προϊόντων και ραφιών) γίνονται πλέον με τον φορητό εκτυπωτή Zebra QL420 από τον εκάστοτε χρήστη και ότι ήδη 7 καταστήματα Jumbo προχώρησαν στη λύση Voice Over IP, ενώ η σύνδεση του δικτύου πωλήσεων με το ERP είναι βασισμένη στο AS 400 της IBM. Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι η Β. Ι. Αλμπάνης έχει αναπτύξει για λογαριασμό του πελάτη της ειδικές εφαρμογές στα τερματικά των Jumbo, που ικανοποιούν πλήρως τις λειτουργικές ανάγκες των εμπορικών του μονάδων, μεταφρασμένες σε περισσότερες από μία γλώσσες.

Η Β. Ι. Αλμπάνης ΑΕ, η οποία ιδρύθηκε το 1982, με βασικό αντικείμενο δράσης τον σχεδιασμό, την υλοποίηση και την υποστήριξη έργων πληροφορικής, βασισμένων σε πρωτοποριακά προϊόντα υψηλής τεχνολογίας για τη συλλογή, μεταφορά και επεξεργασία δεδομένων, είναι ηγέτιδα εταιρεία στον χώρο των enterprise mobility λύσεων.

Αντιπροσωπεύει τους διεθνείς οίκους Motorola Enterprise Mobility Division (Premier Solution Partner), Zebra Technologies (Premier Partner & ZASP Zebra Authorized Service Partner , Card Specialist Partner), Honeywell Batteries (Premier Partner), Honeywell Aidc (Partner), Citizen (Premier Partner), Toshiba Tec (Partner) καθώς Datamax-O-NEIL (Reseller), CipherLAB (Reseller) και Datalogic Spa (Accredited Reseller). Διαθέτει αξιόπιστες λύσεις στους τομείς της εφοδιαστικής αλυσίδας στο λιανεμπόριο, της τιμολόγησης επί αυτοκινήτου, των ασυρμάτων δικτύων, της διαχείρισης των αποθηκών, της εκτύπωσης ετικετών και πλαστικών καρτών, καθώς και της ανάγνωσης και εκτύπωσης Barcode.