Η ΕΛΓΕΚΑ ανακοίνωσε στις 26/5 τη υπογραφή σύμβασης εμπορικής συνεργασίας τριετούς διάρκειας με την εταρεία IMANCO AΕ. Η συνεργασία έχει ως αντικείμενο την εμπορία και διανομή κατ’ αποκλειστικότητα όλων των προϊόντων της IMANCO εντός της ελληνικής επικράτειας. Συγκεκριμένα, η ΕΛΓΕΚΑ αναλαμβάνει την εμπορία και διανομή των προϊόντων στο δίκτυο των μεγάλων αλυσίδων λιανικής (σούπερ μάρκετ), του υπόλοιπου πελατολογίου λιανικής, στο χονδρεμπόριο, καθώς και σε όλα τα κανάλια διανομής, εκτός από τα κηροπωλεία και τα καταστήματα δώρων.

Η ΕΛΓΕΚΑ θα αναλάβει ειδικότερα από την 1η Ιουνίου τις πωλήσεις, το trade marketing, το καταναλωτικό marketing, τα logistics και το merchandising των προϊόντων που εισάγει και εμπορεύεται η IMANCO και είναι τα εξής: κεριά (standard, αρωματικά, διακοσμητικά, επιπλέοντα, κήπου, γενεθλίων, αφιέρωσης-εκκλησιαστικά είδη), θυμιάματα, αρωματικά έλαια-χώρων, παραφινέλαια-λάμπες-φανάρια, βαμβάκι-cotton, κεριά studio linea, οδοντογλυφίδες, είδη party.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η παραπάνω επιχειρηματική κίνηση αναμένεται ότι θα συνεισφέρει στην αύξηση του κύκλου εργασιών τής ΕΛΓΕΚΑ και, κατ’ επέκταση, του ομίλου, σε ετήσια βάση, κατά 3 εκατ. ευρώ περίπου.