Τη συνεργασία της με τη Χελίττα, εταιρεία διανομής καφέ στο χώρο της εστίασης, για τη διάθεση των προϊόντων της στην αγορά Ho.Re.Ca., ανακοίνωσε επισήμως η Cafetex, ιδιοκτήτρια της Coffeeway.

Η Cafetex, ως μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες επεξεργασίας καφέ στην Ελλάδα, θέτει ως πρωταρχικό σκοπό την ευρεία και ταχύτερη τοποθέτηση των προϊόντων της και επενδύει στην στρατηγική συνεργασία με τη Χελίττα, επιθυμώντας να αξιοποιήσει το υπάρχον πανελλήνιο δίκτυο συνεργατών, καθώς επίσης και την πολυετή εμπειρία της στο χώρο. Το νέο project κρίνεται ως ιδιαίτερα φιλόδοξο και στοχεύει στην αλλαγή των δεδομένων στο χώρο της καφεστίασης, παράλληλα με δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Έρχονται νέα προϊόντα καφέ, προσανατολισμένα στην κατανάλωση σε σημεία Ho.Re.Ca.
Η Cafetex, ως καθετοποιημένη μονάδα επεξεργασίας καφέ, έχει δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη προϊοντική σειρά για τις ξεχωριστές ανάγκες και ιδιαιτερότητες των επαγγελματιών του Ho.Re.Ca. Η γκάμα περιλαμβάνει γνωστά προϊόντα Coffeeway και Brazita σε αρωματικό και κλασικό καφέ φίλτρου, ελληνικό και στιγμιαίο καφέ καθώς και την επαγγελματική σειρά Coffeeway Esclusivo, με είδη όπως καφέ espresso σε κόκκους, κάψουλες, pods, αλλά και νέα καινοτόμα προϊόντα καφέ που αναμένεται να κυκλοφορήσουν σύντομα στην ελληνική αγορά. Τα προϊόντα ταυτόχρονα υποστηρίζονται με πλήρη σειρά διαφημιστικού υλικού.

«Στην Cafetex είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και υπερήφανοι για τη συνεργασία με τη Χελίττα, καθώς επιταχύνει τη στρατηγική της εταιρείας μας που είναι να βρισκόμαστε κοντά στους καταναλωτές, σε όλα τα κανάλια. Στο πλαίσιο αυτό ενισχύουμε τη διανομή των προϊόντων μας και στο κανάλι των επαγγελματικών πωλήσεων, συνεχίζοντας να προσφέρουμε καινοτόμα και υψηλής ποιότητας προϊόντα», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Cafetex, Γιάννος Μπενόπουλος. Αντίστοιχα, ο γενικός διευθυντής της Χελίττα, Βασίλης Δοπτόγλου, ανέφερε: «Η Χελίττα, με πολυετή παρουσία και δραστηριοποίηση στον κλάδο του Ho.Re.Ca, έχει ουσιαστική γνώση των αναγκών της συγκεκριμένης αγοράς, καθώς ήταν από της πρώτες εταιρείες που δραστηριοποιήθηκε στο κανάλι της εστίασης. Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη συνεργασία μας με την Cafetex, με σκοπό να ισχυροποιήσουμε τη θέση μας στην αγορά Ho.Re.Ca. παρέχοντας από τη μια μεριά προϊόντα ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας, που παρασκευάζονται στην Ελλάδα και από την άλλη μεριά ολοκληρωμένες tailor-made υπηρεσίες. Κατά τη διάρκεια των δύο ετών της πανδημίας του κορωνοϊού, δουλέψαμε συστηματικά με τον ίδιο τον Γιάννο Μπενόπουλο πάνω σε αυτό το project και τώρα είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να το υλοποιήσουμε».

Η Cafetex ιδρύθηκε το 1974 και είναι μία από τις μεγαλύτερες καθετοποιημένες βιομηχανίες επεξεργασίας καφέ στην Ελλάδα. Η μάρκα Coffeeway, ιδιοκτησίας της Cafetex, πρώτη το 1994 δημιούργησε τα σύγχρονα καφεκοπτεία και έφερε στην Ελλάδα τους αρωματικούς καφέδες φίλτρου. Μετά την είσοδο και στα ράφια των σούπερ μάρκετ το 2017, τα Coffeeway πρώτα παρουσίασαν κάψουλες αρωματικού espresso στο κανάλι της οργανωμένης λιανικής.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter